Ziua internațională a securității și sănătății în muncă

Provocare: protecția lucrătorilor față de riscurile expunerii la substanțe chimice

> La sediul ITM Suceava au fost prezentate exemple de bună practică pe linia protejării, formării și instruirii lucrătorilor expuși la agenți chimici periculoși
 

Inspectoratul Teritorial de Muncă Suceava a marcat, printr-o masă rotundă, Ziua internațională a securității și sănătății în muncă, comemorată în fiecare an pe 28 aprilie, zi în care mișcarea sindicală din întreaga lume onorează memoria victimelor accidentelor și bolilor profesionale. În acest sens, anual, Organizația Internațională a Muncii lansează câte o temă, una în concordanță cu tendințele emergente în domeniul securității și sănătății în muncă. Tema pentru anul 2014 este „Securitate și sănătate la utilizarea substanțelor chimice în muncă”, la evenimentul ținut la sediul ITM Suceava fiind invitați și participând, alături de inspectorii de muncă din cadrul Serviciului „Control securitate și sănătate în muncă” al instituției, reprezentanți ai confederațiilor sindicale, patronatului și ai angajatorilor. Potrivit inspectorului-șef Romeo Butnariu, cu acest prilej s-a prezentat Raportul elaborat de Organizația Internațională a Muncii cu privire la situația utilizării substanțelor chimice și impactului acestora asupra locului de muncă și mediului înconjurător, precum și eforturile naționale și internaționale de rezolvare a problematicii în cauză. Participanții la lucrări și-au exprimat opiniile, dând exemple de bună practică pe linia protejării, formării și instruirii lucrătorilor expuși la agenți chimici periculoși. „Substanțele chimice sunt esențiale pentru viață, iar beneficiile lor sunt larg răspândite și bine cunoscute. Astăzi, în toată lumea se folosesc medicamente și produse pentru protecția plantelor, de exemplu. Protecția lucrătorilor față de riscurile asociate cu expunerea la aceste substanțe chimice reprezintă însă una dintre cele mai importante provocări pentru toți cei implicați în asigurarea securității și sănătății în muncă”, a subliniat Romeo Butnariu. Cu ocazia Zilei internaționale a securității și sănătății în muncă Organizația Internațională a Muncii promovează prevenirea accidentelor de muncă și a bolilor profesionale la nivel global. În multe părți ale lumii, autoritățile naționale, sindicate, organizații patronale și practicieni în domeniul securității și sănătății în muncă organizează, în acest sens, diverse activități.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: