Iertare, tinere !

Îmbătrânim și încurcăm pe zi ce trece pe cei tineri din jurul nostru, mult mai determinați și mai îndrăzneți decât ne permitem cei de vârsta mea să mai fim. Vineri dimineață, apropiindu-mă pe prima bandă de trecerea de pietoni dintre Direcția Silvică și Poliție, un pieton și apoi altul au abordat trecerea dinspre Direcție spre Stadion. Aveam timp să-mi continui drumul, căci primul dintre pietoni se afla încă pe cealaltă jumătate a străzii. M-am oprit însă. Numai că din spate un VW negru, model nu prea nou, mă claxonează de câteva ori. La volan, un tinerel care dădea nervos din mâini și care s-a referit vârtos, probabil, la vârsta mea.
 

Dumitru TEODORESCU

Primul pieton, care deja trecuse strada, s-a întors și l-a privit ironic pe scandalagiu. Atât am putut vedea din mersul mașinii, căci, vă închipuiți, nu-i puteam bloca „la nesfârșit” călătoria nervosului cu număr străin format din multe litere. Uneori, ăștia în vârstă, merităm bombăneala celor tineri. Chiar îi încurcăm. Dar numai în România (cred eu) sancțiunea pe care o primim e de o bădărănie fără seamăn. În München, trebuia să facem la stânga de pe un bulevard cu șase benzi de circulație. Noi ne aflam pe prima și abia zărisem indicatorul care ne îndruma spre stânga. Am semnalizat și ni s-a permis, deși era o circulație infernală, că ajungem pe banda de unde puteam vira la stânga. Dar asta este în Germania. Iar pietonul mirat din povestea noastră suceveană făcuse deja doi pași pe trecere când am oprit. Exact ca înainte de Crăciun, când la trecerea din dreptul stației de autobuze din Obcini, vizavi de Banca Transilvania, o „pietoană” s-a înfipt, fără să se asigure, direct pe trecere, tot din stânga, și am oprit. M-a „umflat” un TIR rusesc, care mi-a sfărâmat haionul și celelalte din spate, de am rămas fără mașină până hăt, în primăvară… Tânărul avea dreptate, legea prevăzând că n-ai voie să-l jenezi pe pietonul aflat pe trecere în sensul tău de mers. Numai că, în practica străzii, pierzi ușor carnetul dacă te vede un polițist de la circulație. Explică-i, dacă te ia în seamă, că pietonul nu era pe jumătatea ta! Unii și-au instalat cameră de luat vederi sub oglinda din plafonul mașinii, tocmai pentru a se apăra atunci când intră în conflict cu pietonul care traversează. Iertare, tinere! Dar exact cu o zi înainte am făcut ceea ce n-am făcut vineri. Și am fost și atunci claxonat…

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: