Pericolul poluării râului Suceava, eliminat pentru câteva zeci de ani

> Pfeiffer a finalizat noul sistem de subtraversare a apelor menajere din municipiu spre stația de epurare, conductele rupte de viituri fiind îndepărtate din albie
 

În albia râului Suceava, au fost încheiate cu succes lucrările de amenajare a sistemului care transportă apele menajere adunate din canalizarea municipiului Suceava spre stația de tratare și epurare a firmei ACET. Primarul Ion Lungu evidențiază că „Reabilitarea sifonului invers din aglomerarea Suceava” – așa cum este denumit obiectivul – a eliminat riscul poluării a râului care trece prin municipiu, subtraversările anterioare fiind vulnerabile la creșterile cotelor apelor. Intervențiile au fost câștigate la licitație de compania germană Ludwig Pfeiffer Hoch und Tiefabau GMBH & CO KG, iar vechile conducte din sistemul de transportare a apelor uzate, rupte fiind de viituri, au fost dezafectate și îndepărtate din albie. „S-au finalizat acele subtraversări ale râului Suceava, așa cum au fost ele cunoscute de-a lungul timpului. Eu cred că s-a făcut o lucrare bună acolo, chiar dacă s-a intervenit în condiții grele, la adâncimi de 6-8 metri. Aceasta ne dă speranța că, de acum înainte, câteva zeci de ani, nu vom mai avea treabă cu acele conducte foarte vulnerabile atunci când crește nivelul și care puneau în pericol de poluare râul Suceava” a reliefat primarul. Valoarea lucrărilor s-a ridicat la aproximativ 2 milioane de euro, iar, potrivit șefului executivului local, în cadrul proiectului s-au amenajat un colector nou pe lungime de 1.115 metri; conducte de legătură între colectoarele existente; un nou bazin de retenție, care reține particule mai mari de 4 milimetri și protejează subtraversarea propriu-zisă; două chesoane, înainte și după traversarea cursului râului Suceava. Cu același prilej, firma constructoare a efectuat și lucrări de reabilitare a 3 cămine de vane. Compania Ludwig Pfeiffer Hoch und Tiefabau GMBH & CO KG a lucrat în Suceava la reabilitarea sistemului de canalizare în cadrul programului ISPA, Ion Lungu declarându-se, la acea dată, mulțumit de prestația constructorilor germani. „Reabilitarea sifonului invers din aglomerarea Suceava” face parte din Programul Operațional Sectorial POS – Mediu, beneficiarul acesteia fiind societatea de utilități comunale ACET Suceava, iar consultant consorțiul format din EPTISA România și EPTRSA Servicios de Ingenieria SL. De altfel, Pfeiffer se ocupă și de reabilitarea și extinderea rețelelor de apă și a celor de canalizare din municipiul Suceava, lucrări în plină desfășurare.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: