O sută de albii necesită decolmatări și recalibrări

> Zece primării au fost sancționate cu avertisment în urma descinderilor dispuse de Prefectură pentru verificarea modului în care primăriile au făcut curățenie
 

Printr-un ordin al prefectului de Suceava, Florin Sinescu, comisii speciale au procedat la verificarea modului în care unitățile administrativ-teritoriale din județul Suceava au înțeles să igienizeze cursurile de apă și să amenajeze șanțuri și rigole pe marginea șoselelor. Prefectul Sinescu a declarat că, odată cu descinderile operate, s-a constatat prezența izolată a deșeurilor menajere de tip PET și a crengilor rezultate din „toaletarea” vegetației de pe cursurile de apă. Deficiențe majore, respectiv depozite necontrolate de gunoaie și materiale vegetale, au fost descoperite în 11 localități, 10 dintre conducerile acestora fiind sancționate cu avertisment. Pe deasupra, controlorii au dispus luarea de măsuri imediate de salubrizare în zonele tuturor cursurilor de apă care străbat localitățile, inclusiv a porțiunilor cu cioate, trunchiuri rupte și fragmente plutitoare. De asemenea, s-a trasat obligația de menținere a stării de curățenie a pâraielor și râurilor, igienizarea urmând a se efectua ori de câte ori este necesar. Șefilor administrațiilor locale li s-a cerut să afișeze la avizierele primăriilor și să facă publice prin mijloace informatice hărțile cu zonele potențial inundabile, precum și semnificația codului de culori folosit pentru avertizările hidrometeorologice. În cele din urmă – dar nu lipsită de importanță –, s-a impus asigurarea stocului minim de mijloace și materiale de apărare împotriva revărsărilor de ape, dar și a funcționalității sistemului local de înștiințare-alarmare în situații de dezastre naturale. Ca sarcină a fost trasată inclusiv înștiințarea în scris a populației și a administratorilor obiectivelor de infrastructură, cu privire la obligațiile de a întreține șanțurile și rigolele aferente proprietății, podurile și podețele, în conformitate cu prevederilor legale.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Publicitate

 

Sumarul ediţiei: