Fălticeni

Subofițerii carabinieri din R. Moldova au finalizat cursul intensiv în domeniul ordinii și siguranței publice

20 de subofițeri din Trupele de Carabinieri din Republica Moldova au primit vineri, 18 aprilie, certificate de absolvire a cursului intensiv în domeniul ordinii și siguranței publice pe care l-au desfășurat în perioada 3 martie – 18 aprilie la Școala Militară de Subofițeri de Jandarmi Fălticeni.
 

Pe parcursul celor șapte săptămâni, cursanții au participat la activități de pregătire și la aplicațiile practice din cadrul „Exercițiului comun de antrenament în domeniul ordinii publice, cu participarea efectivelor Jandarmeriei Române și Trupelor de Carabinieri” desfășurat în perioada 24-28 martie. Cursul a fost structurat pe două module, Pregătire de specialitate și Pregătire militară și fizică, iar examenul de absolvire a constat în susținerea a trei probe: un test scris și două probe practice. „Rezultatele obținute au demonstrat îndeplinirea obiectivului acestui curs: dobândirea competențelor de a acționa individual, în echipă și subunitate organică în cadrul elementelor de dispozitiv pentru rezolvarea cu operativitate și discernământ a situațiilor ce se pot ivi pe timpul îndeplinirii misiunilor în domeniul ordinii și siguranței publice” ne-a declarat cpt. Irina Airinei, purtătorul de cuvânt al Școlii Militare de Subofițeri de Jandarmi Fălticeni. La ceremonie a participat șeful Serviciului Formare Profesională și Documentare din Inspectoratul General al Jandarmeriei Române, col. Hopu Costel Laurențiu. De la începutul anului, în Școala Militară de Subofițeri de Jandarmi Fălticeni s-au mai desfășurat două activități cu reprezentanți ai Trupelor de Carabinieri: un curs de inițiere în domeniul limbii engleze – nivel de bază, la care au participat 10 ofițeri și subofițeri (27.01 – 21.02), și „Exercițiul comun de antrenament în domeniul ordinii publice, cu participarea efectivelor Jandarmeriei Române și Trupelor de Carabinieri”, la care au participat 20 de ofițeri. Exercițiul s-a desfășurat în 24-28 martie, în cadrul Proiectului „Consolidarea capacităților Trupelor de Carabinieri din Republica Moldova”, cu finanțare din bugetul de asistență pentru dezvoltare al Ministerului Afacerilor Interne. În perioada 2-6 iunie a.c. aflăm că este planificat un atelier de lucru în domeniul psihopedagogiei/ formării profesionale.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: