O zi dedicată Chinei

Clubul de Studii Asiatice a organizat joi, 10 aprilie – după cum v-am anunțat, referindu-ne la manifestări dedicate Asiei ce au durat o săptămână –, un eveniment dedicat Chinei la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava.
 

Potrivit conf. univ. dr. Alexandru Nedelea, Pan Yuyan – profesoara de limba chineză –, împreună cu membrii organizației, au organizat o expoziție care a inclus fotografii, cărți, reviste și obiecte de artă din China. Vizitatorii au putut să asiste la demonstrații de activități legate de arta decorativă și caligrafia chineză. Participanții au fost antrenați în descoperirea șahului chinezesc și jocului strategic chinez weiqi sau Go. „În zilele noastre, Go-ul este din ce în ce mai puțin privit ca un simplu joc și în tot mai multe școli și universități din întreaga lume este studiat ca mijloc complementar în dezvoltarea unei gândiri strategice structurate, cu aplicații practice în economie, finanțe, management, marketing, matematică și programare” ni s-a precizat. În cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, începând cu luna octombrie 2013, sunt organizate cursuri gratuite de limba chineză. Relații pot fi obținute de la conf. univ. dr. Alexandru Nedelea, președintele Clubului de Studii Asiatice din cadrul Facultății de Științe Economice și Administrație Publică, corp H, camera H 105 și de pe paginile web www.romania-china.ro, www.facebook.com/clubasiaromania.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: