Mugur Geu a murit

Ne despărțim cu adâncă părere de rău de colegul nostru Mugur Geu, trecut mult prea devreme la cele veșnice. Personalitate puternică, el a reușit să se exprime cu toiul disponibilităților lui acolo unde și-a găsit cu adevărat locul – în presă. I-au fost sprijin consistent în izbânzile sale în arta scrisului talentul și capacitatea de a deprinde rapid rigorile unei meserii care presupune multă moralitate și discernământ. Greu de stăpânit, niciodată totuși rebel, Mugur Geu are deja în memoria ziarului nostru, ale celor la care a lucrat înainte de a deveni membru al acestui colectiv, bazele unei opere jurnalistice care va rămâne celor ce vin, construită prin măsura talentului său, dar și prin cea a destinului special al ziaristului tânăr, necoborât din băncile vreuneia din facultățile de ziaristică proliferate după Revoluție, ci format în vâltoarea evenimentelor cu totul noi pe care le-a generat perioada postrevoluționară. O perioadă care a consumat până la stingerea lor atâtea destine.
 

Dumitru TEODORESCU

Mugur Geu pleacă luând cu sine nu doar calitățile care l-au făcut un ziarist cunoscut în peisajul specific al Sucevei, ci și defectele unui om prea încrezător în puterea sa de a răzbate singur. Ne alăturăm durerii părinților și fraților săi, a tuturor celor care l-au iubit și admirat și-l rugăm pe Cel de Sus să-i ierte păcatele și să-i ostoiască veșnica neliniște pecetluită în firea sa de la venirea pe lume. Mugur Geu ne va lipsi în primul rând din paginile ziarului, în aceeași măsură în care, bănuim, va lipsi și cititorului acestuia. Ne vor lipsi, de asemenea, optimismul său atoatebiruitor (dar vai!, iată, până la un moment dat), efortul său de a se adapta rigorilor noastre în calitate de echipă, ca și celor profesionale.
Mugur Geu pleacă prea tânăr, totuși, din această lume. Ne mângâiem cu gândul că, dându-și-l în Săptămâna Patimilor, sufletul său va hălădui, până la Ziua Învierii, pe cărările pline de verdeață și lumină ale Raiului.
Odihnească-se în pace!

Print Friendly, PDF & Email
Etichete:

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: