Repararea centralei termice de la Palatul administrativ costă peste 1 miliard de lei vechi

Consilierii județeni au aprobat, în ședința extraordinară de ieri, documentația de avizare a lucrărilor de intervenții în vederea reabilitării sistemului termic de încălzire a Palatului administrativ din Suceava.
 

Potrivit expunerii de motive la proiectul de hotărâre, la această dată centrala termică are autorizație de funcționare eliberată de ISCIR doar pentru cazanul nr. 1, cel de-al doilea cazan fiind scos din funcțiune în urma verificărilor făcute în octombrie 2012 de inspectorii aceleiași structuri. Măsura a fost luată ca urmare a defecțiunilor grave depistate, inclusiv din cauza a două fisuri majore, „prin care s-a scurs tot agentul termic”. Instalația de încălzire a fost supusă unei revizii în anul 2012, precum și la optimizări în 2014. Totuși, după cele două intervenții, doar primul dintre cazane din camera centralei de la subsolul Palatului administrativ a fost revizuit și înlocuit, cazanul nr. 2 rămânând, în continuare, nefuncțional. Lucrările ar urma să se desfășoare pe durata a două luni, investiția fiind estimată la circa 23.500 de euro, adică 105.000 de lei, inclusiv TVA. Potrivit proiectului, intervențiile ar avea ca rezultat realizarea unei instalații de încălzire care se va ridica la nivelul cerințelor funcționale actuale, cu respectarea legislației în vigoare. Actualul palat administrativ a fost construit între anii 1903-1904, pe durata regimului comunist clădirea găzduind sediul Consiliului Popular Județean, Comitetului Județean PCR și Comitetului Județean UTC. Începând din 1990, în imobil își desfășoară activitatea Prefectura și Consiliul Județean. În 2006, imobilul a intrat în lucrări de reparații capitale, prilej cu care s-au făcut igienizări și zugrăveli interioare, iar tâmplăria din lemn a fost înlocuită cu una termopan.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: