Prețioase „buletine”

În urmă cu aprox. 2 ani, în plină criză, se vorbea despre „efecte dramatice” ale creditelor „doar cu buletinul”: în contul lor se punea mare parte din datoriile de 27 miliarde lei ale românilor către bănci. Iar în 2014, românii au intrat cu aproape 33 miliarde lei datorii (aprox. 15% din total credite contractate), acumulate în urma a fel de fel de împrumuturi. În acest context (la care alăturăm: părelnică slăbire a crizei, părelnică majorare a veniturilor, plus, de-acum, acciză la combustibil, din care se așteaptă ca mai toate prețurile să ia foc), iată că revine, din partea unor IFN-uri, seducția împrumuturilor doar cu… o carte de identitate.
 

L.D. CLEMENT

Acum însă nu e vorba despre credite pentru electrocasnice, ca odinioară (când la mijloc erau magazine de gen), ci de credite pentru orice nevoie, numai „buletin” să fie. Sumușoare de cam până la 4 lefuri minime, pe termen relativ scurt. Cum e de așteptat, pentru sume mai mari, e nevoie de garant (dacă, după câți s-au pârlit în această calitate, vor mai fi existând). Rămâne de văzut dacă pentru IFN-uri afacerea va merge, dacă va crește consumul, dacă va crește încă mai mult gradul de îndatorare al românilor… Iar până una alta, aveți grijă cui dați copii după actul de identitate, adeverință de venit, talon de pensie, ca să nu vă treziți cu datorii chiar și fără a fi încasat vreun împrumut!

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI