Doctorand sub coordonarea profesorilor Adrian Graur și Azzedine Bousseksou

Constantin Lefter de la USV a câștigat Bursa de excelență Eiffel

Doctorand al Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, în cotutelă cu Universitatea „Paul Sabatier III” din Toulouse, Constantin Lefter se află printre cei 43 de câștigători ai burselor de excelență Eiffel, pentru știință și inginerie, oferite în acest an de Guvernul francez.
 

Constantin Lefter

Potrivit informațiilor transmise de prorectorul USV, prof. ing. dr. Mihai Dimian, „acest grant permite câștigătorului un stagiu de 10 luni la universitatea franceză parteneră, cu o bursă lunară de 1.400 de euro, alături de alte beneficii. Menționăm că numai doi doctoranzi români se află printre laureații din acest an, rata de acceptare fiind de aproximativ 25%”. Constantin Lefter și-a propus o temă de cercetare cu „un puternic caracter multidisciplinar combinând elemente de inginerie electronică cu elemente de fizică și chimie”, explorând proprietățile electrice ale materialelor cu tranziție de spin în scopul fabricării unor noi tipuri de dispozitive nanoelectronice”. Constantin Lefter a absolvit ca șef de promoție programul de licență în Electronică aplicată, la USV, fiind în cel de-al doilea an al programului doctoral sub coordonarea profesorilor Adrian Graur (Suceava) și Azzedine Bousseksou (Touluse). Rezultatele de cercetare obținute până în prezent au fost prezentate în cadrul a cinci manifestări internaționale și publicate în două reviste cotate pe ISI, având printre coautori profesorii Mihai Dimian și Aurelian Rotaru de la USV.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: