Peste 3.000 ha pădure deținute, în județ, de americani, suedezi și austrieci

Șeful Direcției Silvice Suceava, Sorin Ciobanu, a declarat presei că peste trei mii de hectare de pădure din județ sunt deținute de firme românești cu capital străin, american, suedez și austriac.
 

Sorin Ciobanu a precizat că societatea Scolopax, care este controlată în proporție de 99,99% de universitatea americană Harvard, deține 1.620 de hectare. Totodată, firma suedeză Green Gold deține 831 hectare, în timp ce austriecii de la Cascade Empire au în proprietate 522 ha. Potrivit lui Sorin Ciobanu, un hectar de pădure în județul Suceava se vinde cu prețuri cuprinse între 2.500 și 4.000 de euro, în timp ce un hectar de pădure în Austria ajunge să coste peste 10.000 de euro. Direcția Silvică Suceava are în administrare, în cele 24 de ocoale silvice din județ, o suprafață de fond forestier certificat de 269.084 de hectare, din care 265.959 hectare de pădure.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: