„Copiii extraordinari care au reprezentat cu cinste România nu pot fi făcuți de rușine”

Organizatorii olimpiadei elevilor astronomi din toată lumea sunt Inspectoratul Școlar Județean Suceava și Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava, unde se vor desfășura de altfel probele teoretice și în campusul căreia vor fi cazați concurenții și ghizii acestora.
 

Societatea Științifică „Cygnus” Suceava, centru UNESCO, va asigura suportul științific, Consiliul Județean și Primăria Suceava sunt de asemenea implicate în organizarea Olimpiadei Internaționale de Astronomie și Astrofizică, care beneficiază și de sprijinul Ministerului Educației. „Un eveniment de asemenea calibru, cu reprezentanți din 50 de țări din lume, nu s-a organizat niciodată în județ și nici în România. Toată lumea se străduiește, orice idee și propunere nouă este binevenită. Cel mai mult însă este nevoie de fonduri. În august, Suceava va fi capitala astronomică a lumii, centrul universului, și, totodată, un prilej extraordinar de promovare a județului. Nu numai că nu trebuie să ne facem de râs, dar trebuie să ne prezentăm, ca oameni și locuri, la un nivel major. Așa cum am reușit să impresionăm lumea organizând atâtea festivaluri și concursuri, sper din tot sufletul să strângem din nou rândurile și să lăsăm o impresie deosebită și de data aceasta. Pentru aceasta este nevoie de bani și trag speranță ca societăți comerciale, instituții, persoane fizice din județ ne vor ajuta să organizăm cu eleganță și eficiență acest eveniment. Inspectoratul Școlar, eu personal, suntem abordabili pentru orice gest de sprijin în organizarea olimpiadei. Dacă nu facem asta de obrazul nostru, ca suceveni, trebuie să o facem de dragul copiilor extraordinari care au reprezentat cu cinste tricolorul și au câștigat atâtea medalii. Ei nu pot fi făcuți de rușine” spune coordonatorul lotului olimpic de astronomie și astrofizică al României, Petru Crăciun.

Print Friendly, PDF & Email
Etichete:

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: