La simularea bacalaureatului

Mai mult de jumătate dintre elevii suceveni nu au luat note de trecere la matematică

Ministerul Educației Naționale a centralizat datele privind rezultatele probelor susținute în cadrul simulării naționale pentru examenul de bacalaureat, atât pentru elevii clasei a XI-a, cât și pentru elevii clasei a XII-a, informează edu.ro.
 

Potrivit sursei citate, la nivelul județului Suceava, analizele efectuate până la această dată arată că, la simulările susținute de elevii claselor a XII-a, promovabilitatea la limba și literatura română este de 64,78%, la matematică sau istorie (proba obligatorie a profilului) 48,05% dintre elevii suceveni au luat note peste 5, iar la proba la alegere a profilului au luat notă de trecere 62,15% dintre examinați. Situația pentru clasa a XI-a se prezintă astfel: la proba de limba română – 59,76% dintre elevi au luat note peste 5, iar la matematică sau istorie, promovabilitatea a fost de 44,76%. Scopul organizării de către MEN a simulării probelor scrise de bacalaureat, atât pentru clasa a XI-a, cât și pentru clasa a XII-a, este, pe de o parte, familiarizarea elevilor cu rigorile acestui tip de examen, iar, pe de altă parte, de a ajuta elevii să conștientizeze nivelul de pregătire, înainte de bacalaureat, și de a lua măsuri în consecință pentru îmbunătățirea rezultatului final. Noutățile pe care MEN le-a adus în acest an au fost includerea elevilor de clasa a XI-a în cadrul simulării și faptul că subiectele pentru probe au fost unice, la nivel național. Subiectele au fost diferențiate, în funcție de filieră, profil și specializare, și au fost realizate de Centrul Național de Evaluare și Examinare, în conformitate cu modelele de examen publicate încă din luna noiembrie 2013 pe site-ul edu.ro. Elevii clasei a XI-a nu au susținut proba la alegere, având în vedere că aria de acoperire disciplinară în clasa a XI-a nu este similară celei de clasa a XII-a. De asemenea, elevii clasei a XI-a au susținut proba la istorie (proba obligatorie a profilului) în baza programei parcurse pentru clasa a XI-a, și nu a XII-a, așa cum se procedează în cadrul examenului național de bacalaureat. Rezultatele obținute la simulările naționale din anul școlar 2013-2014 nu vor fi trecute în catalog, dar sunt analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: