Din Planul Național de Dezvoltare Locală

Județul Suceava, 25 de milioane de lei pentru apă, canalizare și drumuri

> „Fondurile așteptate sunt foarte importante, referindu-se la localitățile care au proiecte în derulare, cu un grad de execuție de peste 70%”, afirmă șeful administrației județene, Cătălin Nechifor > În 2013, Consiliul Județean Suceava a beneficiat de 13,7 milioane de lei, „bani pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere și de utilități”
 

Cătălin Nechifor

Județul Suceava va avea parte de o importantă alocare financiară în cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală (PNDL), anunță președintele Consiliului Județean, Cătălin Nechifor. Suma se ridică la 25 de milioane de lei, fonduri disponibilizate de Guvernul României în vederea finanțării intervențiilor de la rețele de apă, rețele de canalizare, infrastructură rutieră comunală și județeană, inclusiv la poduri și podețe. Nechifor spune că banii vor ajunge în Suceava în curând, alimentările cu apă din 15 comune și 7 localități urbane urmând a înghiți circa 10 milioane de lei. Înspre lucrările de la rețelele de canalizare vor fi îndreptate aproximativ 5,3 milioane de lei, fonduri de care vor beneficia localități din 10 comune ale județului. Alte 6 investiții, de 2,1 milioane de lei, vor fi făcute în poduri și podețe, în timp ce 2,25 de milioane de lei vor lua calea reparării drumurilor din 6 comune. De cealaltă parte, un singur oraș sucevean se va alege, de asemenea, cu circa 522.000 de lei, iar drumurile județene au rezervată suma de 5,2 milioane de lei. În ceea ce privește acest din urmă aspect, președintele CJ arată că este în curs de contractare creditul aprobat prin hotărâre a deliberativului, fonduri care vor fi orientate către lucrările în derulare, după care vor fi abordate și tronsoane noi. Aceasta, ținând cont că județul Suceava are o vastă rețea de drumuri județene, în lungime de 1.153 km. „Fondurile așteptate sunt foarte importante, referindu-se la localitățile care au proiecte în derulare, cu un grad de execuție de peste 70%. Acum, Guvernul pune o piatră importantă la temelia infrastructurii județene, atât de apă și canalizare, cât și de drumuri comunale și județene”, a explicat șeful administrației județene, Cătălin Nechifor. În scopul dezvoltării locale, în cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală (PNDL), în 2013 Consiliul Județean Suceava a primit fonduri în sumă de 13,7 milioane de lei, „bani care au fost alocați la nivelul întregului județ, pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere și de utilități”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: