În cadrul POS Mediu

Nechifor speră ca, în acest an, să se treacă la etapa a doua a proiectelor de apă și canalizare

> Suceava, printre primele județe din țară evaluate din punct de vedere al întocmirii master-planului pentru POS–Mediu, etapa a doua
 

Cătălin Nechifor

Județul Suceava a fost monitorizat de Jaspers, firmă de consultanță selectată de Guvernul României pentru a verifica prevederile master-planului pentru extinderea rețelelor de alimentare cu apă, rețelelor de canalizare și sistemelor de apă uzată, a anunțat președintele Consiliului Județean, Cătălin Nechifor. „Județul Suceava a fost printre primele județe vizitate în teren de compania Jaspers și care a reliefat faptul că propunerile pe care le-am avansat la etapa a doua din POS – Mediu, de apă, canal și apă uzată din localitățile urbane și rurale cu populație relativ mare, au fost bine formulate de specialiștii de la ACET, Consiliul Județean și primăriile vizate” a arătat șeful executivului județean. Nechifor reliefează că îmbucurător este că, deja, toate localitățile membre ale asociației de dezvoltare intercomunitară Asociația Județeană de Apă și Canalizare (AJAC) s-au angajat să asigure partea lor de cofinanțare a proiectelor cu fonduri europene nerambursabile din cadrul Programului Operațional Sectorial – Mediu. „Este un element important ca aceste localități să dispună de fonduri pentru a cofinanța proiectele de apă-canal. În perioada următoare, așteptăm finalizarea master-planului, așa cum l-am propus și cum a fost verificat în teren de specialiștii de la Jaspers și cei de la Ministerul Mediului” subliniază șeful administrației județene. Cătălin Nechifor și-a exprimat speranța că, în acest an, odată cu încheierea procedurilor pe care statul român, ca membru UE, le face în perspectiva programării europene 2014-2020, să se treacă efectiv la accesarea fondurilor disponibile pentru materializarea proiectelor de apă și canalizare. Astfel, în județul Suceava ar urma să intre circa 190 de milioane de euro, bani care vor fi orientați înspre noi rețele de alimentare cu apă, rețele de canalizare și stații de epurarea apelor menajere.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: