Primăria Suceava finanțează 800 de burse pentru elevi

Aleșii locali din municipiul Suceava au aprobat, în ședința ordinară de joi, numărul de burse școlare de care pot beneficia elevii din unitățile de învățământ preuniversitar de stat.
 

Astfel, pentru anul 2014, finanțate din bugetul local sunt 795 de burse, dintre care 39 de burse de performanță, 573 de burse de merit, 9 burse de studiu și 174 de burse de ajutor social. Disponibilă este suma de 350.000 de lei, plata burselor urmând a se face în limita acestor fonduri. Legea Educației naționale stabilește că bursele se plătesc din bugetele locale ale unităților administrativ-teritoriale de care aparțin școlile din învățământul preuniversitar de stat. Potrivit unei situații centralizatoare, cele mai multe burse de performanță vor lua elevii de la Liceul cu Program Sportiv (9), Colegiul de Artă (7) și Colegiul Național „Ștefan cel Mare” (5). În ceea ce privește bursele de merit, cei mai mulți beneficiari sunt de la Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza” (69), CN „Petru Rareș” (63) și CN „Ștefan cel Mare” (9). La burse sociale se evidențiază Școala „Ion Creangă” și Colegiul de Artă. „Este un efort pe care îl face Primăria, alături de subvenționarea abonamentelor de călătorie pe mijloacele de transport ale TPL, atât pentru elevi, cât și pentru studenți” a declarat primarul Ion Lungu. Bursele de performanță sunt în valoare de 100 de lei și au ca beneficiari pe elevii cu rezultate deosebite obținute la olimpiade, competiții școlare și concursuri școlare naționale. Bursele de merit se ridică la 80 de lei și sunt orientate către elevii cu rezultate bune adjudecate după participarea la același gen de activități, însă ținute la nivel județean. Bursele de studiu de 60 de lei/lună se acordă elevilor care provin din familii cu venituri mici, iar de bursele sociale, de aceeași valoare, vor beneficia elevii care se încadrează în categoriile sociale defavorizate(orfani, cazuri medicale, elevi din mediul rural care învață în altă localitate, situații materiale grele).

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: