Ochii la ușă

Probabil că nu vor fi fiind, în zilele noastre, prea mulți românii pe care paralele să-i dea afară din case, iar dintre ei și mai puțini cei care, depunându-i în bănci, să aibă chiar atâția încât doar astfel să-i viseze scoțând pui care să crească și care să le dea aripi. Însă, printre ei, vor fi fiind destui, se înțelege, cei care, dacă au ce, depun pentru „zile negre”, în înțelesul că banca ar fi mai sigură decât salteaua.
 

L.D. CLEMENT

Și printre, în ultima perioadă (așa cum a întărit deunăzi consilierul guvernatorului BNR), inclusiv dintre cei cu plângeri că sumele depuse se vor fi împuținat în loc să crească (măcar puțintel), fiindcă gestionarea brumei lor de avuție e mai scumpă decât dobânda sau, încă mai rău, pentru că, în calitate de clienți-depunători, vor fi fost seduși să devină investitori, fără să priceapă ce înseamnă această calitate și, mai ales, în ce constau riscurile. Context în care consilierul băncii centrale a făcut un semn din deget către anume bănci ce vor fi fiind cu musca pe seifuri. Dar semnul lui ar trebui perceput ca atare și de cei care, cât de puțin ar avea (și mai ales dacă au foarte puțin), se încumetă să-și facă banii parte cu băncile. Astfel încât, cel puțin de la nivelul minimei informații și al atenției să se ridice nu la înălțimea băncii, ci la cea a ghișeului, pentru a avea pretenția că fac afaceri… de la egal la egal. E un alt fel de a spune, cu banii jos, „ochii la ușă”!

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: