La Primăria Suceava

Ofertă pentru eutanasierea gratuită a maidanezilor

> „Dacă sucevenii iubesc un câine, să îl ia în casă” a spus edilul-șef Lungu, precizând că municipalitatea va asigura sterilizarea, deparazitarea și vaccinarea maidanezilor astfel solicitați
 

Municipalitatea suceveană a încheiat etapa de evaluare a efectivelor de câini fără stăpân din localitate, potrivit strategiei naționale de gestionare adoptată și aprobată și la nivel local, a anunțat primarul Ion Lungu. Potrivit lui, evaluarea nu este totuna cu numărarea efectivă, aceasta bazându-se doar pe estimările primite de la asociațiile de proprietari, agenți economici, unități de învățământ, unități spitalicești, biserici, cimitire, depozite de deșeuri și din alte locuri. În urma declarațiilor responsabililor în cauză, vagabondând pe raza orașului s-ar afla circa 1.800 de câini, la care se adaugă alți 887 care sunt îngrijiți în adăposturile de pe malul râului Suceava. Ion Lungu a declarat că, odată apreciat efectivul aproximativ, etapa următoare a strategiei este cea referitoare la încheierea parteneriatelor în vederea prinderii, sterilizării și, eventual, a eutanasierii caninelor, până acum înregistrându-se deja oferte în acest sens. „Am primit mai multe oferte la Primărie. Unii se oferă să eutanasieze câinii gratuit, alții contra cost. Alții se oferă să îi sterilizeze, iar unii doar să îi captureze. Există multe oferte și asta este bine” a declarat primarul. El spune că ofertele cu pricina vor fi analizate de specialiștii executivului, după care un proiect de hotărâre va fi supus dezbaterii Consiliului Local, în ședința ordinară din 27 februarie. „Vom stabili cu cine colaborăm în gestionarea acestor câini” a precizat primarul. Lungu a făcut apel la șefii de asociații de proprietari să dea un sprijin serviciului de ecarisaj al executivului și să îi demaște pe sucevenii care ascund animalele din fața hingherilor veniți să le prindă pentru a le duce în adăpostul din Lunca Sucevei. Edilul-șef Ion Lungu a pus în vedere protectorilor de patrupede fără adăpost că, „dacă iubesc un câine, să îl ia în casă”, menționând că, prin colaborările pe care le va perfecta, Primăria va asigura, gratuit, sterilizarea, deparazitarea și vaccinarea maidanezilor astfel revendicați.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: