În urma controalelor CAS din anul trecut

Unele farmacii trebuie să restituie zeci de mii de lei pentru rețete eliberate nejustificat

Casa de Asigurări de Sănătate Suceava a avut de recuperat, în anul care a trecut, peste 50.000 de lei de la farmacii care au eliberat nejustificat anumite rețete. De asemenea, în cadrul acțiunilor de control realizate la furnizorii de servicii farmaceutice, CAS a constatat că unele farmacii nu respectau programul de lucru, farmacistul nefiind prezent. Ca atare, au fost sancționate cu „avertisment” 4 farmacii și s-au luat două măsuri de diminuare a sumei cuvenite în luna în care s-a constatat abaterea, una cu 10%, în valoare de 7.770 lei, cealaltă cu 16%, în valoare de 12.432 lei. Încă 13 măsuri de tip ,,avertisment” au fost luate pentru farmacii care nu au putut prezenta documentele justificative de intrare și ieșire ale unor medicamente.
 

Casa de Asigurări de Sănătate Suceava

CAS a desfășurat, în 2013, 48 acțiuni de control la farmaciile din județ, din care 45 au fost tematice, un control inopinat, iar două – operative. Tot în anul la care facem referire au fost și 10 acțiuni de control la mai multe tipuri de furnizori, dar care au vizat același aspect: verificarea modului de prescriere, în anul 2012, a medicamentelor pentru asigurații cu statut de ,,persoană cu handicap”, de către medicii de familie și medicii specialiști aflați în contract cu CAS Suceava. Au fost descoperiți 114 medici care au prescris rețete gratuite persoanelor cu handicap, fără a avea și dovada statutului acestui tip de asigurat – o copie a certificatului de încadrare în grad de handicap, valabil la acea dată. Acestor medici li s-au imputat în total circa 25.683 de lei. În urma acestor verificări, la 18 farmacii a fost imputată suma de 3.630 lei, reprezentând contravaloarea rețetelor eliberate pentru care au preluat eronat, în sistemul informatic, datele înscrise de medicii prescriptori pe rețete, referitoare la numele și CNP-ul persoanelor beneficiare.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: