Salvați cu șenilata ISU „Bucovina” Suceava

Sâmbătă, la ora 21.08, dispeceratul pompierilor militari suceveni a fost anunțat prin 112 că, pe drumul județean 209, între localitățile Verești și Fântânele, se află două autoturisme înzăpezite.
 

În ajutorul acestora au pornit două utilaje ale Primăriei Fântânele și un utilaj de la Direcția Județeană de Drumuri și Poduri, însă, din cauza stratului gros de zăpadă, au rămas și acestea blocate. În total, la fața locului se aflau 10 persoane, dintre care nouă adulți și un copil. Detașamentul de pompieri Suceava a intervenit cu o autospecială, care a tractat până la zona afectată vehiculul utilitar de teren („șenilata”). Salvatorii au pornit în căutarea celor înzăpeziți și i-au găsit la aproximativ un kilometru de localitatea Fântânele. Primii salvați au fost o femeie, în vârstă de 36 de ani, și băiețelul său, în vârstă de 2 ani. După ce s-au asigurat că sunt în condiții bune din punct de vedere medical, salvatorii i-au transportat chiar până la domiciliu, în localitatea Stamate, unde au ajuns în siguranță. Acțiunea de salvare a continuat și toate persoanele rămase blocate în zăpadă au fost transportate, rând pe rând, la adăpost. Intervenția a fost considerată extrem de grea, echipajul pompierilor militari fiind expus în permanență la condiții groaznice de viscol și ger, mai bine de două ore, cât timp s-au desfășurat operațiunile de salvare – informează un comunicat al ISU „Bucovina” Suceava, contrasemnat de gen. de brigadă insp.-șef Ion Burlui. Misiunea salvatorilor s-a încheiat după miezul nopții.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: