Primăria Suceava nu are capacitatea de a gestiona problema câinilor fără stăpân

> De aceea, vor fi încheiate protocoale de colaborare cu asociații de protecția animalelor și cabinete medicale > În adăposturi sunt îngrijite 887 de animale, deși, anul trecut, oficialii locali susțineau că în cele două amenajări erau 1.500 de câini
Primăria municipiului Suceava întocmește un document intitulat Planul de gestionare a câinilor fără stăpân, în conformitate cu normele de aplicare a noii legi în domeniu. Ion Lungu, șeful executivului, spune că planul va cuprinde, printre altele, o prezentare a teritoriului și populației municipiului Suceava; evaluarea numărului de animale hoinare; prezentarea resurselor necesare, inclusiv a celor de personal; stabilirea acțiunilor de întreprins și graficul lor; întocmirea de hărți ale teritoriilor în care se află câinii; evaluarea efectivelor; contractarea de servicii, prinderea și transportarea animalelor în adăposturi, precum și, în cele din urmă, eutanasierea acestora.
 

Pentru activitățile care se desfășoară în adăposturi, cazarea, adăpostirea, hrănirea, deparazitarea, sterilizarea, revendicarea și darea înspre adopție a câinilor fără stăpân ar urma să fie încheiate protocoale de colaborare cu asociații de protecția animalelor și cabinete medicale, acestea urmând a fi supuse aprobării Consiliului Local. „Primăria Suceava nu are capacitatea umană, nici de specializare, să gestioneze această problemă a câinilor fără stăpân” opinează primul gospodar al urbei reședință de județ. „Vom aplica legea, inclusiv în fază finală, iar în măsura în care nu vor fi adopții, discutăm despre eutanasiere”, explică primarul Potrivit noilor norme, până pe 15 februarie va fi evaluat numărul de maidanezi, edilul-șef Lungu susținând că, în prezent, în adăposturile din Lunca Sucevei sunt îngrijite 887 de animale, dintre care 335 în țarcurile noi, iar diferența, în cele vechi. Aceasta în ciuda faptului că, la finele anului trecut, oficialii administrației publice locale afirmau că în cele două amenajări ar fi fost adăpostite circa 1.500 de canine și că tot pe atâtea ar fi vagabondat prin cartierele orașului. „Ideea este una sigură, aceea ca aceste asociații și fundații să adopte cât mai multe animale” relevă șeful municipalității. Parafarea parteneriatelor are ca termen limită data de 1 martie, după care, până pe 31 martie, ar urma a se intra în linie dreaptă și cu celelalte etape. „Legea trebuie respectată, cu toate etapele prevăzute, cele legate de perioada de adopție, monitorizarea Direcției Sanitare Veterinare, a cabinetelor medicale și a partenerilor noștri, în așa fel încât să facem o administrare corectă. Vom aplica legea, inclusiv în fază finală, iar în măsura în care nu vor fi adopții, discutăm despre eutanasiere” a explicat Ion Lungu. Noua strategie va fi întocmită de specialiștii administrativului sucevean.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: