Noua centrală termică a Sucevei face victime

Cetățean austriac ajuns la spital după ce s-a rănit la locul de muncă

Un muncitor austriac care lucrează la noua centrală termică a Sucevei a ajuns joi seară la urgențele Spitalului „Sf. Ioan de la Suceava”, în urma unui accident de muncă.
 

Alfred Serbert, pe numele său, în vârstă de 53 de ani, sudor de meserie, executa o lucrare de montaj la suportul unui colector, când conducta de oțel a căzut peste el. Medicii urgentiști suceveni l-au preluat joi seară în jurul orei 18.15, diagnosticul stabilit imediat fiind „policontuzii prin strivire accidentală, contuzie toraco-abdominală și traumatism genunchi stâng”. Conform informațiilor furnizate de medici, pacientul a fost internat la Secția Ortopedie, se află sub tratament și este stabil hemodinamic și, în curând, va pleca probabil acasă, în Austria, pentru refacere completă. Reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă Suceava au început ieri cercetările specifice pentru stabilirea exactă a împrejurărilor, cauzelor și a răspunderii producerii accidentului, dar și pentru luarea de măsuri ca astfel de situații să nu se mai repete. „Un coleg inspector se află acum la spital pentru a culege primele informații chiar de la persoana în cauză, cercetările urmând a se desfășura conform procedurilor. Fiind vorba de un cetățean străin, noi am informat și Inspecția Muncii și Misiunea Diplomatică Austriacă de la București” a declarat ieri insp. Florin Moisa, șef de serviciu în cadrul ITM Suceava.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI