Centenara din Măriței

De ani de zile am vrut să văd și eu un centenar în comuna Dărmănești, Suceava, dar ca un făcut, cum cineva trecea de 97 de ani… Dar iată că în satul Măriței, centrul administrativ al comunei Dărmănești, un locuitor a ajuns la 100 de ani.
 

Centenara din Măriței – doamna Eugenia Cozmiuc Nicolaiciu

Este vorba despre doamna Eugenia Cozmiuc Nicolaiciuc, care s-a născut pe 23 decembrie 1913 în Măriței. A trecut prin două războaie mondiale și prin toată istoria zbuciumată a României din ultima sută de ani. În anul 1931 s-a căsătorit cu Dumitru Nicolaiciuc, tot din Măriței, având patru copii: Ion, Gheorghe, Aurel și Olimpia. Rămâne văduvă în 1988, apoi mai primește două lovituri, în 1998 îi moare fiul Gheorghe, iar în 2008 o părăsește și Aurel. Are 8 nepoți: Sorin, Dan, Marius, Cornel, Doru, Nicolae, Ilenuța și Dănuț. Mai are și 9 strănepoți, cu vârste cuprinse între 4 și 22 ani. Îi doresc să ajungă și străstrăbunică. Printre cei care au felicitat-o pe Eugenia centenară, amintesc pe preotul paroh Nicolae Paicu și primarul comunei Dărmănești, domnul Dan Chidoveț, care i-a dăruit un buchet de flori și suma de 2000 lei din partea Consiliului Local Dărmănești. La mulți ani!

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: