Liderul PDL din CJ Suceava:

Conducerea CJ ia modelul Ponta la taxare, propunând 402 de taxe și impozite

Liderul grupului PDL din Consiliul Județean Suceava, Vasile Ilie, consideră că actuala conducere USL a Consiliului Județean a preluat modelul premierului Victor Ponta în ceea ce privește taxele și impozitele și propune adoptarea a 402 de taxe și impozite pentru anul 2014.
 

„Conducerea Consiliului Județean Suceava procedează exact cum a făcut Victor Ponta, care a modificat de 34 de ori Codul fiscal și Codul de procedură fiscală, modificări ce au însemnat 30 de taxe noi până acum și încă cinci noi taxe în 2014” a spus liderul consilierilor județeni PDL Suceava. Vasile Ilie a subliniat că mediul de afaceri a reclamat că cea mai mare problemă în dezvoltare e nivelul ridicat al taxelor și impozitelor, potrivit unui sondaj efectuat în ultimul an de BNR. Vasile Ilie a arătat că în unele cazuri este greu de făcut o corespondență între vechile taxe și noile taxe, cum este cazul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, care a renunțat la tarifele din 2013 venind cu noi propuneri în 2014. Potrivit proiectului de hotărâre ce urmează să fie adoptată luni, nivelul taxelor pentru autorizații de urbanism, avizele și autorizațiile în domeniul construcțiilor rămân aceleași ca în 2013, la fel ca și cele privind obținerea de copii după documentele din CJ Suceava sau instituții din subordine. Muzeul Bucovinei modifică mai multe taxe, unele în scădere, cum sunt biletele de intrare la Muzeul de Științele Naturii, de la 6 lei la 4 lei, sau la Muzeul Satului Bucovinean, de la 6 lei la 5 lei, dar și în creștere, cele de vizitare a Cetății de Scaun, de la 4,5 lei la 5 lei, sau de intrare la Festivalul de artă medievală sau la Bucovina Rock Castle, de la 1,5 lei la 2 lei. Direcția Județeană de Evidență a Persoanei propune creșterea timbrului judiciar de la 4 la 5 lei. De remarcat este modificarea tarifelor practicate de Centrul Cultural „Bucovina” care propune micșorarea tarifelor la închirieri de sonorizare de la 300 de lei/oră la 250 de lei/oră în localități ale județului și de la 400 lei/oră la 250 lei/oră în Suceava și localitățile învecinate. Totodată, transportul persoanelor cu microbuz al centrului scade de la 3,5 lei/km la 3 lei/km, regia pentru videoclip ajunge la 1200 lei de la 2500 de lei, regia pentru film documentar scade la 1000 de lei de la 1500 de lei, iar regia pentru spot publicitar scade la 1000 de lei de la 2000 de lei. Prin același proiect de hotărâre se propune ca jumătate din sumele încasate de titularii dreptului de administrare a bunurilor județului Suceava să fie virate Consiliului Județean, constituind venituri ale bugetului propriu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: