Carne de la 1000 de porci, consumată abia după examenele trichineloscopice

> „Numărul acestora este mult superior celor de anul trecut”, a arătat directorul executiv al DSVSA, Ioan Corduneanu, subliniind că, astfel, este eliminat riscul major la care se supun consumatorii
 

În zilele care au trecut, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Suceava, inclusiv circumscripțiile sanitare veterinare zonale au făcut 186 de controale, anunță directorul executiv al instituției, Ioan Corduneanu. „În cazul în care, cu ocazia controalelor, sunt constatate neconformități, se dispun măsuri care înseamnă retragerea, confiscarea produselor alimentare, sancționarea contravențională sau suspendarea activității unităților și impunerea de măsuri urgente de igienizare a spațiilor respective”, a reliefat șeful DSVSA Suceava. Ca urmare a descinderilor avute, personalul specializat a aplicat 3 amenzi în valoare de 3.200 lei, precum și 12 avertismente. Corduneanu a mai menționat că, în perioada următoare, inspectorii sanitar-veterinari vor verifica dacă măsurile de remediere impuse chiar au fost respectate. Șeful DSVSA a ținut să remarce că verificările trichineloscopice la porcii sacrificați de către populație au crescut ca număr, până în prezent fiind analizate aproape 1.000 de probe. „S-au efectuat 976 de examene, ceea ce este îmbucurător, numărul acestora fiind mult superior celui de anul trecut”, a arătat directorul executiv, Ioan Corduneanu, iterând că, astfel, se elimină riscul major la care se supun consumatorii. Până pe 7 ianuarie, DSVSA controlează târgurile de animale, piețele agroalimentare, unitățile de vânzare a produselor alimentare, cât și cele de alimentație publică. Printre, altele sunt verificate condițiile sanitar-veterinare de funcționare a unităților care comercializează produse alimentare, respectiv dacă acestea au fost autorizate sanitar veterinar, la control fiind supuse și mijloacele care transportă mărfurile în cauză. Lucrătorii DSVSA Suceava se concentrează asupra condițiilor de depozitare, provenienței alimentelor, îndeplinirii cerințelor de marcare a cărnii, a celor de etichetare a produselor, cât și asupra felului în care au fost stabilite termenele de valabilitate.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: