Rapid Suceava, la mijlocul clasamentului ultimelor clasate în Seria I a Ligii a II-a

Sistemul competițional în care se desfășoară campionatul Ligii a II-a este diferit față de anii precedenți. La finalul acestui sezon regulat, în ambele serii ale eșalonului secund, se vor disputa câte două turnee play-off și, respectiv play-out.
 

Primele turnee vor desemna formațiile care promovează în Liga I, celelalte echipele care vor retrograda în Liga a III-a. În turneul play-off participă primele șase clasate în fiecare serie, iar în turneul play-out ultimele șase clasate. Din Seria I a Ligii a II-a vor retrograda trei formații după turneul play-out. La începutul turneului play-out, pentru că nu era corect ca toate echipele să intre de la egal la egal cu punctaj zero, fiecare din ocupantele ultimelor șase locuri în clasament vor avea în cont punctele realizate în jocurile cu celelalte cinci grupări din partea a doua a clasamentului. Așadar, după prima parte a campionatului, partidele cu formațiile din „coada” clasamentului devin mult mai importante decât cele cu formațiile fruntașe. Pentru moment, după 16 etape jucate în Seria I a Ligii a II-a, în clasamentul special pentru play-out, Rapid Suceava se află la mijloc cu 8 puncte. Cele 8 puncte vin din victoriile de acasă cu CF Brăila și Dunărea Galați și din remizele obținute acasă cu Unirea Târlungeni și în deplasare la Galați. În retur, gruparea suceveană va mai juca deci cu Farul Constanța și SC Bacău pe propriul teren și cu Unirea Târlungeni și CF Brăila în deplasare. Clasamentul pe care-l vom prezenta în această ediție este realizat după clasamentul din acest moment în care Gloria Buzău și SC Bacău au același număr de puncte pe locurile VI și VII și încă nu se va ști formația care va merge în play-out. Noi am realizat clasamentul pentru play-out cu SC Bacău. Potrivit clasamentului, formația suceveană se află destul de bine poziționată. Totuși, ea are nevoie de victorie ca de „aer” în meciul de pe „Areni” cu Farul Constanța și dacă se poate și cu SC Bacău și poate încerca să scoată puncte de la Târlungeni și mai esențial la CF Brăila.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI