Montarea repartitoarelor de costuri, o șmecherie

> „Plătesc mai mult decât înainte, când nu aveam repartitoare” spune primarul Sucevei, Ion Lungu
Prevederile legale privind stabilirea pe bază de repartitoare de costuri a consumurilor de agent termic pentru încălzirea locuințelor au fost aplicate prost și nu au adus nimic bun în ceea ce privește repartizarea la nivel de scară de bloc. Cel puțin așa consideră primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, care a răspuns interpelării a unui șef de asociație de proprietari, care i-a reproșat edilului-șef că, odată cu intrarea în vigoare a noii centrale de termoficare a Bioenergy Suceava, nu a dispus interzicerea repartitoarelor. „Montarea repartitoarelor a fost o simplă afacere, o șmecherie, care nu a adus nicio echitate în plus în repartizarea cheltuielilor” este de părere edilul-șef.
 

Lungu arată că nu a promis niciodată acest lucru, întrucât contractul este încheiat între proprietari și firma de repartitoare, iar decizia renunțării la robinetele termostat și repartitoarele de cost poate fi luată de către cei care locuiesc pe o scară de bloc. „Primarul nu poate impune nimic în acest sens. Aveți, la început de an, adunarea generală a asociațiilor de proprietari, cadru în care puteți lua decizia renunțării la repartitoare” le-a spus șeful municipalității președinților și administratorilor de asociații, cu prilejul întâlnirii de ieri, de la sediul executivului. Primarul Sucevei a ținut să precizeze că, în condițiile în care jumătate din salariații de la Termica și-au montat centrale individuale pe gaze naturale, personal continuă să fie branșat la sistemul centralizat de termoficare, având montate, pe calorifere, robinete termostat și repartitoare de costuri. „Mă sacrific în continuare și plătesc mai mult decât înainte, când nu aveam repartitoare” a explicat primarul Ion Lungu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: