Proiectul de lege a minelor, respins

Proiectul de lege a minelor a fost respins, ieri, de Camera Deputaților, care este cameră decizională, ceea ce face ca legea să nu intre în vigoare.
 

Printre parlamentarii care nu au votat pentru această lege se numără și deputatul liberal Radu Surugiu, care reprezintă colegiul Gura Humorului – Câmpulung Moldovenesc, zonă unde se dorește redeschiderea activităților miniere. Situația este cu atât mai ciudată cu cât președintele PNL, Crin Antonescu, a declarat că partidul susținea proiectul legii minelor supus adoptării Camerei Deputaților. Potrivit presei centrale, legea a fost respinsă după ce 25 de liberali, 16 social-democrați și șase conservatori nu au votat în favoarea ei. Sursa citată arată că între liberalii care s-au abținut de la vot a fost și Radu Surugiu. Un alt parlamentar din zona de munte, senatorul PSD Neculai Bereanu, declara recent că este nevoie de o lege a minelor nouă, care să aibă ca efect imediat redeschiderea mai multor exploatări miniere și, în felul acesta, să fie create cât mai multe noi locuri de muncă. Bereanu a arătat că, în colegiul în care a fost ales senator, zona de munte a județului Suceava, unde exploatările miniere erau principalul angajator, există posibilitatea ca unele mine să fie redeschise. „Am vorbit cu mai mulți specialiști în domeniu care mi-au spus că există posibilitatea ca mai multe perimetre miniere din județul Suceava să fie redeschise” precizase senatorul PSD.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI