Percheziții la Suceava dictate de Parchetul Bruges, via Tribunalul București

> Numeroase buldoexcavatoare și miniutilaje furate din Belgia, confiscate în cadrul unei acțiuni fulger a poliției sucevene
 

Ieri dimineață, la locuințele familiilor unor afaceriști din zona Rădăuți s-a derulat o acțiune de amploare a polițiștilor suceveni, care urmăreau o rețea de oameni de afaceri suspectați că s-ar ocupa cu traficul de utilaje furate din străinătate. În fapt a fost vorba de 5 percheziții, derulate în Rădăuți, Frătăuții Vechi, Volovăț și Milișăuți, ba chiar și la Hârlău și Botoșani. Misiunea s-a efectuat în baza unei Comisii Rogatorii dintre România și Belgia. Ancheta, condusă de prim-procurorul Parchetului din Bruges, a beneficiat în România de sprijinul lucrătorilor IPJ Suceava, aflăm din surse judiciare. Belgienii au căutat utilaje de mare și mic tonaj – macarale, buldoexcavatoare și compactoare – în valoare de peste 1 milion de euro. Ce au găsit polițiștii: 5 buldoexcavatoare (câte unul în Rădăuți, Suceava, Hârlău, Volovăț și Botoșani) și 19 miniutilaje (în Frătăuții Vechi și Volovăț). Perchezițiile de ieri din județul Suceava au fost efectuate în baza unor autorizații emise de Tribunalul București, la locuințele lui Radu Luchian, din Măneuți, Radu Burgheaua și Dan Levițchi, ambii din Milișăuți, respectiv Irimia Gheorghe Nistor, din Volovăț. Au fost ridicate, de asemenea, numeroase acte contabile. Deocamdată, susțin surse judiciare, niciunul dintre suspecți nu poate fi găsit, cel mai probabil ascunzându-se în străinătate. Foarte probabil, însă, pe numele lor, în baza probatoriului administrat de judiciariștii suceveni, se vor emite mandate europene de arestare.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI