În perspectiva apropierii ninsorilor

Primăria Suceava pune presiune pe constructorii de la reabilitarea rețelelor subterane de apă și canalizare

> Primarul Lungu a precizat că executanții au un grafic de lucrări care „bate” până pe 30 noiembrie, însă crede că asfaltările ar trebui să se încheie mult mai degrabă
 

Conducerea Primăriei Suceava insistă ca, până pe 20 noiembrie, firmele constructoare să aducă la starea inițială, respectiv să reconstituie carosabilul afectat de săpăturile la rețelele de apă și cele de canalizare din cadrul proiectului desfășurat cu finanțare europeană obținută prin accesarea Programului Operațional Sectorial „Mediu”. Cu prilejul comandamentului de ieri, ținut la sediul executivului, primarul Ion Lungu a ținut să pună în vedere constructorilor că, începând din zilele acestea, vremea se va deteriora și, așa cum arată prognozele meteorologice, din a treia decadă a lunii ar putea să se aștearnă zăpada. El a precizat că executanții au un grafic de lucrări care „bate” până pe 30 noiembrie, însă crede că asfaltările ar trebui să se încheie mult mai degrabă. „Punem în continuare presiune pe constructori să termine lucrările de asfaltare până pe 20 septembrie. Înaintat de către constructori a fost un grafic până pe 30 noiembrie, însă, așa cum se știe, prognoza meteo anunță că după data de 20 vor fi primele ninsori. Vrem să ne grăbim încet, în sensul de a face lucrări de bună de calitate, să asfaltăm ceea ce s-a început, în așa fel încât să putem asigura o circulație normală în perioada de iarnă” a precizat primarul. Lungu a remarcat că, în ultimul timp, ritmul intervențiilor s-a ameliorat, opinând că firmele constructoare „trebuie să se grăbească încet”, astfel încât arterele să fie practicabile în sezonul rece. Edilul-șef a precizat că se insistă pe aducerea la starea inițială și pe asfaltarea arterelor care adună fluxuri de circulație mai importante, precum Zamca, Rulmentului, Duzilor, Iacob Zadik, Grigore Antipa, Mitocului, dar și Ștefan cel Mare, pe care vor avea loc ceremoniile destinate aniversării Unirii. „În urma observațiilor pe care le-am făcut, colaborarea dintre inspectorii de la străzi și executanți a fost mai constructivă. Scopul nostru este de a finaliza aceste lucrări și nu de a spiona și a ne certa cu constructorii” a spus Ion Lungu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: