Lungu și Nechifor anunță finanțarea reabilitării a 10 străzi, a podului rutier și a pasarelei CFR din Ițcani

> „Este un proiect important pentru suceveni și sper să-l pornim cât mai repede” a declarat primarul Sucevei > „Este un proiect ambițios, care rezolvă și câteva elemente sensibile din ceea ce înseamnă traficul din Suceava” a opinat șeful executivului județean
Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, și președintele Consiliului Județean, Cătălin Nechifor, au anunțat ieri, într-o conferință de presă comună, semnarea contractului de finanțare a unui proiect suplimentar din economiile realizate după materializarea celor 5 proiecte promovate pin Planul Integral de Dezvoltare Urbană (PIDU) și finanțate în cadrul Programului Operațional Regional (POR).
 

Șeful administrației reședință de județ a precizat că fondurile nerambursabile atrase pe această cale se ridică la 35,6 milioane de lei, adică circa 8 milioane de euro, contribuția municipalității fiind de 2% din suma amintită. Proiectul ar urma să fie aplicat în 21 de luni, respectiv până în iunie 2015. Prin implementarea proiectului, în reședința de județ ar urma să fie reabilitate 10 artere de circulație, cea mai importantă fiind bulevardul George Enescu, care va fi modernizat prin amenajarea unei benzi suplimentare destinată exclusiv staționărilor, celelalte 4 fiind disponibile doar pentru traficul auto. Finalizate vor fi modernizările de pe DE 85, executate în prima etapă a proiectului POR din anii trecuți, în lucru urmând a intra străzile Traian Vuia, Cernăuți și Grigore Alexandru Ghica, toate spre Siret. În acest fel, reparații capitale la părțile de infrastructură și suprastructură vor fi făcute la podul rutier de peste râul Suceava și la pasarela peste calea ferată, ambele din cartierul Ițcani. Intervenții vor avea loc, de asemenea, pe străzile Universității, precum și la două poduri de pe străzile Cuza Vodă și Plevnei, din cartierul Burdujeni. „Este un proiect important pentru suceveni și sper să-l pornim cât mai repede, astfel încât să ne încadrăm în perioada de implementare” a declarat primarul Sucevei, adăugând că procedurile de achiziție publică vor fi demarate imediat. Lungu a ținut să arate că, „pe ultima sută”, în colaborare cu Consiliul Județean, este în curs de promovare un nou proiect, în continuarea celui de modernizare a zonei centrale, proiect care va include și arealul Palatului Administrativ. Președintele Consiliului Județean, Cătălin Nechifor, a declarat că suma de 8 milioane de euro atrasă de municipalitatea suceveană însemnă mult, în condițiile în care „nevoia de finanțare este foarte mare”. În plus, banii în cauză vor contribui și la creșterea gradului de absorbție a fondurilor comunitare. „Este un proiect ambițios care rezolvă și câteva elemente sensibile din ceea ce înseamnă traficul din Suceava, inclusiv cele de legate de podul și pasarela de la Ițcani. Acest proiect întregește un profil de municipiu, alături de reabilitarea zonei centrale, din fața Palatului Administrativ, care va fi o zonă pietonală și care se va transforma într-o piațetă publică în care sucevenii să se simtă bine” a Cătălin Nechifor, menționând că ar urma să fie pusă în valoare și Casa Culturii din centrul Sucevei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: