Pentru producătorii agricoli suceveni

Motorină subvenționată

> Potențialii beneficiari nu trebuie să constituie subiectul procedurilor de faliment, reorganizare judiciară sau lichidare și pe numele acestora să nu fi fost emisă o decizie de recuperare a ajutorului de stat
 

Agenția pentru Plăți și Intervenții în Agricultură (APIA) Suceava informează potențialii beneficiari că de pe 16 octombrie a fost aprobată acordarea ajutorului de stat pentru motorina utilizată în agricultură. Eugen Mogoș, directorul executiv al Centrului Județean Suceava al APIA, precizează pentru fermierii interesați că solicitările de acord prealabil pot fi înaintate până cel târziu la 13 decembrie 2013. Ajutorul de stat se acordă sub formă de rambursare a diferenței dintre acciza standard și acciza redusă, stabilită la 21 de euro la 1000 de litri de motorină folosită la lucrările agricole mecanizate. Beneficiarii acestei scheme de ajutor de stat sunt persoanele juridice, cât și persoanele fizice care se angajează să se autorizeze ca persoane fizice autorizate sau întreprinderi individuale. Este vorba despre producătorii agricoli persoane fizice autorizate, întreprinderile individuale și întreprinderile familiale, organizațiile de îmbunătățiri funciare și organismele de cercetare. De menționat este faptul că potențialii beneficiari nu trebuie să constituie subiectul procedurilor de faliment, reorganizare judiciară sau lichidare și pe numele acestora să nu fi fost emisă o decizie de recuperare a ajutorului de stat. Acordul prealabil pentru finanțare prin rambursare se emite în termen de cel puțin 20 de zile de la data depunerii cererii. Pe de altă parte, cererile de plată sunt depuse până la finele lunii următoare trimestrului pentru care se solicită rambursarea. Plata ajutorului de stat sub formă de rambursare se efectuează trimestrial în anul 2014, în limita cantităților maxime anuale aprobate.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: