Demersuri pentru urgentarea achiziționării autospecialei pentru intervenții la înălțime

> „Ne dorim ca aceasta să fie pusă în slujba comunității, să salvăm vieți, în condiții extreme”, a explică șeful administrației județene sucevene, Cătălin Nechifor
 

Săptămâna viitoare va avea loc o întâlnire a Asociației de dezvoltare intercomunitară Euronest, pe marginea implementării proiectului „Îmbunătățirea dotării cu autospeciale de intervenție și salvare la înălțime, a bazei operaționale pentru situații de urgență”. Proiectul se derulează începând cu luna februarie 2013 și se apropie de jumătatea perioadei de implementare, care este de 18 luni. Potrivit președintelui Consiliului Județean Suceava, Cătălin Nechifor, cu prilejul întâlnirii vor fi puse de acord toate demersurile necesare, astfel încât procedurile de achiziție publică să fie grăbite. Nechifor și-a exprimat speranța că proiectul va fi finalizat cât mai repede, autoutilitara respectivă fiind o piesă foarte importantă în baza operațională pentru situații de urgență. „Vrem să finalizăm mai repede acest proiect, în așa fel încât în Suceava să avem mai repede acea autospecială care să intervină la înălțime, respectiv la blocuri turn ori alte clădiri înalte. Ne dorim ca aceasta să fie pusă în slujba comunității, să salvăm vieți în condiții extreme”, explică șeful administrație județene sucevene, Cătălin Nechifor. Prin Programul Operațional Regional, Axa prioritară 3, Domeniul major de intervenție 3.3. „Îmbunătățirea dotării cu echipamente a bazelor operaționale de intervenție în situație de urgență”, Regiunii de Dezvoltare Nord-Est i s-au alocat, pentru perioada 2007-2013, 16,24 de milioane de euro, consiliile județene din regiune contribuind cu 2% din total. Grație implementării primului și celui de al doilea proiect, Suceava a primit 20 de autospeciale de intervenție în situații de urgență, inclusiv pentru descarcerare și asistență medicală. Un al treilea proiect este pe cale de implementare, contractul de finanțare fiind semnat, județul Suceava având repartizată o autospecială de intervenție și salvare la înălțime. Asociația de dezvoltare intercomunitară Euronest, care cuprinde toate județele din Regiunea de Dezvoltare Nord-Est, respectiv Suceava, Botoșani, Neamț, Iași, Vaslui și Bacău.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI