Admitere la USV, rezultate

Bătaie între medii mari pe locurile bugetate

Opt dintre facultățile Universității “Ștefan cel Mare” Suceava au publicat rezultatele la admitere, la prima vedere concluzia fiind că nivelul candidaților crește de la an la an, iar locurile cu taxă sunt și ele ocupate cu note foarte mari. Câțiva absolvenți de liceu au intrat cu media 10 la facultăți precum Inginerie Alimentară, Litere, Silvicultură și Inginerie Electrică – Calculatoare. O facultate cu minima mediei de admitere ridicată la locurile bugetate este Inginerie Alimentară, specializarea Controlul și expertiza produselor alimentare, unde prima medie cu care s-a intrat este 10, iar ultima – 8,85, la locurile cu taxă. La această facultate, majoritatea candidaților înscriși și-au depus opțiuni cam la toate specializările, să fie siguri că intră, fiind 31 de candidați cu medii de admitere peste 9; 45 între 8 și 9, iar 43 între 7 și 8.
 

La Inginerie Electrică, specializarea Calculatoare, ultima medie de admitere, pe locurile bugetate, este 9,02, iar minima la locuri cu taxă este 8,05, dacă nu îl socotim pe candidatul de etnie romă intrat cu media de admitere 6,12 pe locul rezervat special pentru acesta. La specializarea Silvicultură, de la facultatea cu același nume, prima medie de admitere, la locuri bugetate, este 9,77, iar ultima este 7,75, în timp ce la specializarea Ecologie și Protecția Mediului nivelul este mai ridicat, mediile celor intrați pe locuri bugetate fiind cuprinse între 9,77 și 8,32. În schimb, locurile cu taxă fiind mai multe la această specializare, ultima medie de admitere este 6,20. Facultatea de Inginerie Mecanică și Mecatronică are și ea suficiente opțiuni pe specializările importante, precum Tehnologia Construcțiilor de Mașini – specializare aglomerată și pe timpul lui Ceaușescu – unde media cea mai mare, la fără taxă, este 9,75, iar minima, la cu taxă, este 7,02. Candidatul de pe primul loc la TCM a optat și pentru Mecatronică. La română-engleză, ultima medie la fără taxă este 9,50, iar la Drept – 9,32 La Științe Economice și Administrație Publică sunt, de asemenea, medii de admitere foarte mari, mai ales la specializările aglomerate de candidați, precum Drept. Acolo, la locuri bugetate, prima medie este 9,83, iar ultima este 9,32, cea mai mică medie de admitere pe locurile cu taxă fiind 8,48. La Științele Educației, maxima și minima de admitere pe locuri bugetate sunt între 9,81 și 8,63, ultima medie la locuri cu taxă este 7,97, la specializarea Pedagogia învățământului primar. Facultatea de Litere și Științele Comunicării a avut întotdeauna candidați cu medii mari, ca și în această sesiune de admitere. Astfel, la specializarea cea mai solicitată, română – o limbă modernă, unde sunt doar 20 de locuri bugetate și tot atâtea cu taxă, cei care au intrat pe locuri fără taxă au medii cuprinse între 10 și 9,50, ultima medie la cu taxă fiind 8,86. La Istorie-Geografie – Relații internaționale, fără taxă, mediile candidaților sunt între 9,70 și 8,70, ultima medie de admitere, la cu taxă, fiind 8,06. O specializare aglomerată și cu nivel ridicat de pregătire a candidaților este Asistență socială, ultima medie la locuri bugetate fiind 9,07, iar la locurile cu taxă, 7,95. Acestea sunt rezultatele de pe listele preliminare, conducerea USV avertizând candidații să nu se sperie și să se înmatriculeze, întrucât există experiența anilor anteriori când și ultimii de pe listă ar fi fost admiși dacă s-ar fi înmatriculat. Înmatriculările continuă la Universitatea Suceava până pe data de 31 iulie, în cele trei zile din programul de înmatriculări de până acum fiind 487 dintre candidații admiși, care au plătit taxa și se pot numi studenți ai USV. Cei mai mulți – 88, sunt la FSEAP, la FIESC sunt 81, 64 la Litere, 63 la FIA, 58 la Istorie-Geografie, 50 la Silvicultură, 49 la FIMM, 34 la Științele educației.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: