Spațiile verzi, o continuă luptă între cetățeni și afaceriști

Locatarii blocului 25 A, sc. A, B, C, de pe Bulevardul „Corneliu Coposu” din cartierul Obcini al municipiului Suceava sunt nemulțumiți și frustrați. Motivul?
 

Proprietarul unei firme din vecinătate a cumpărat spațiul din spatele clădirii în care aceștia locuiesc, menținut până în prezent ca spațiu verde, și vrea să-și extindă curtea întreprinderii transformând suprafața respectivă în parcare. Chiar dacă, oficial, cererea de distrugere a respectivei oaze de oxigen este înregistrată ca „extindere curte”. În fine, deși nu are încă niciun aviz, domnul cu pricina s-a apucat să taie vegetația (vișini, zmeură, vie) plantată și întreținută de cei din blocul amintit. Lucru constatat, de altfel, și de cei de la OJPC, dar fără efecte constructive. În plus, lucrările care continuă, deși nu există încă nicio autorizare legală ci doar titlul de proprietate a domnului care a achiziționat terenul, încalcă o normă legislativă pe care mulți o invocă, dar nimeni nu o pune în aplicare. Mai exact aceea că pentru autorizația de a construi ceva, indiferent că e vorba de o clădire sau chiar amenajarea unei parcări, ești obligat să asiguri o distanță de cel puțin 10 metri de la ferestrele camerelor de locuit. Până și Garda de Mediu „s-a dat cu ruj” și le-a transmis petenților doar că proprietarul este, cumva, obligat la „adoptarea în permanență a tuturor măsurilor tehnice și organizatorice în vederea prevenirii afectării vecinătăților prin disconfort de orice fel.” Dar dacă pe respectivul îl interesează foarte puțin de respectivele „sfaturi”, nu spune nimeni ce măsuri ar trebui luate. De-acum rămâne în grija autorităților să aleagă între spațiul verde solicitat de proprietarii unui bloc de locuințe (și așa înghesuit între alte betoane) și proprietarul unei firme care n-are unde să-și parcheze mașinile.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: