70 de contestații după examenul de definitivat

Cadrele didactice debutante nemulțumite de notele obținute la proba scrisă a examenului de definitivat au depus 70 de contestații, la română, matematică, engleză, învățători.
 

Zece contestații au fost depuse de învățători, câte nouă la engleză și română, șapte contestații la matematică și câte cinci la biologie și educație fizică. Soluționarea contestațiilor va avea loc până la data de 26 iulie, urmând ca pe 27 iulie să se afișeze rezultatele finale. Reamintim că 271 de profesori din județ s-au înscris pentru a susține examenul de definitivat, 20 au absentat, unu a fost eliminat pentru fraudă, iar 17 s-au retras din sălile de examinare în prima oră de testare. Doar 39,48% dintre candidații la definitivat au obținut calificative peste 8, nota minimă de promovare a examenului. Cea mai mare notă este a unei profesoare de istorie de la Școala Gimnazială din Poiana Stampei, care a obținut 10 la examenul scris, alte două candidate fiind notate cu 9,80. Circa 7,7% dintre candidați au obținut note între 7 și 8, iar 31 de candidați (13,3%) au fost notați cu note mai mici de 5.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: