„Dialoguri estetice” la Gura Humorului

După Cernăuți, „Dialogurile estetice bucovinene” generate de numele și de operele celui care a fost artistul deosebit de complex George Löwendal continuă, începând de joi, 25 iulie, la Gura Humorului, la Muzeul Obiceiurilor Populare din localitate.
 

Expoziția (curator, Dorana Coșoveanu), anunțată a fi „un eveniment de excepție”, este organizată de Fundația Löwendal București, Primăria Gura Humorului și Muzeul Obiceiurilor Populare din Bucovina, unde joi, de la ora 17, este programat vernisajul. Lucrările vor putea fi admirate de humoreni și de oaspeții orașului turistic până pe 31 august. „Dialogul estetic” este propus de Fundația Löwendal pentru Cernăuți (de la 18 iulie) și Gura Humorului întrucât acestea sunt considerate „locuri în care artistul a petrecut cei mai frumoși ani ai vieții sale”. Potrivit organizatorilor, și în orașul de la confluența Humorului cu Moldova, expoziția „oferă privirii colțuri de natură și mănăstirile pictate ale Bucovinei, chipuri de țărani bucovineni, schițe de scenografie și portrete realizate în cărbune ale actorilor Teatrului Național din Cernăuți, personaje și costume pentru teatrul de marionete, o selecție din peste 200 de lucrări semnificative, perspectivă asupra unei perioade importante de definire artistică a creației artistului George Löwendal”.

Print Friendly, PDF & Email

Admitere USV

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: