„Cuvinte pe spatele tău”

Poeziile „de căutare“ ale Ilincăi

Ilinca Ioana Rusu și-a lansat vineri, 19 iulie, în sala „Elena Greculesei” de la Biblioteca „I. G. Sbiera” din Suceava, primul său volum de versuri, intitulat „Cuvinte pe spatele tău”.
 

În cele peste 50 de poezii, autoarea desprinde câte o foiță de pe sufletul său și o dăruiește cu talent și delicatețe cititorului, femeie sau bărbat deopotrivă, în stare să poată rezona cu sensibilitatea ei, pe alocuri prea puternică. „Am venit în fața dvs. cu această carte care este o parte din mine. Sunt poezii de căutare, poezii de reverie”, a spus Ilinca publicului. Versurile sunt dragoste, fie ea împlinită sau neterminată, nostalgică, furioasă sau senină, dragoste trăită sau doar după care a tânjit cândva. Volumul aparține, fără îndoială, unei femei ce tinde spre maturitate, dar cu sufletul încă fragil în căutarea cuiva, în căutarea a ceva. Autoarea a cules în el, într-un puseu de inspirație, mai tot ce a fericit-o sau a întristat-o în anii din urmă și s-a prezentat curajoasă în fața iubitorilor de poezie cu intimități sufletești absolute. „Am căutat răspunsuri/ În cupe de vin otrăvit/ Am căutat dimineți/ În nopți fără sfârșit/ Am căutat întrebări/ În limbi savante și moarte/ Și tot căutând/ Am descoperit / Tăceri fără cuvinte/ Și cuvinte fără tăceri/ Nopți fără dimineți/ Răspunsuri fără întrebări/ Și am mai descoperit/ O limbă/ O limbă ascunsă, aproape de inima ta” („Descoperiri”). La lansare, Ilinca Ioana Rusu a avut alături familia, prieteni, oameni care o iubesc și au încredere în talentul său. Au vorbit despre ea și progresul său literar Florentin Haidamac și Paul Mustață, colegi și colaboratori la „Clubul de inițiativă literară”, oameni care scriu la rândul lor, care simt și o cunosc. Au vorbit în cuvinte simple și inimoase, pentru că doar astfel s-a vrut întreaga manifestare, felicitând-o, cicălind-o și încurajând-o să continue. Un cuvânt aparte a avut și prof. univ. dr. Elena Brândușa Steiciuc care, recunoscând în poezii bobocul de talent fără de care nu s-ar lega nimic, și-a arătat disponibilitatea de a o îndruma pe autoare în concretizarea următoarelor creații, urându-i totodată: „Drumul tău în poezie să nu se oprească aici!” Iar Ilinca Ioana Rusu are planuri destule…

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI