Începând cu 15 iulie, la USV

Înscrieri pentru cursuri de limbă, cultură și civilizație

Începând din anul academic următor, Centrul de Limbi și Culturi Străine Synergia Linguarum (CLCSSL) de la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava organizează cursuri de limbă, cultură și civilizație, prima sesiune de înscriere pentru acestea fiind în perioada 15 iulie-15 noiembrie.
 

CLCSSL desfășoară activități lingvistice generale sau specializate pentru limbile engleză, franceză, germană, chineză, japoneză, rusă, poloneză, ulterior urmând ca activitățile să fie extinse și la o serie de limbi nordice, dar și la alte limbi, în funcție de solicitări. Cursurile de pregătire vizează dezvoltarea unor competențe diversificate, în acord cu cerințele Cadrului European Comun de Referință pentru Limbi Străine, precum înțelegerea textului ascultat, înțelegerea textului citit, exprimare scrisă, exprimare orală, interacțiune verbală. „Prin specificul său, CLCSSL poate prelua și cursurile care se desfășoară actualmente în regim facultativ, prezentând avantajul asigurării accesului și persoanelor din afara USV, îngrădit de regulamentul în vigoare”, au precizat reprezentanții centrului. La acest centru, traducerile vor constitui o activitate importantă, fiind axate pe lucrări științifice, cărți, proiecte, filme, din diverse domenii, de documente cu statut juridic în și din limbile menționate mai sus. Tot acolo vor fi organizate activități de testare a competențelor lingvistice și de evaluare a acestora, finalizate prin eliberarea unui atestat sau certificat de limbă. Un alt avantaj al constituirii CLCSSL îl reprezintă faptul că DLLS poate pune la dispoziție studenților de la programele de licență o bază proprie pentru efectuarea practicii de specialitate, în cadrul secțiunii a) și, parțial, în cel al secțiunii b) ale Centrului, îndrumătorii de practică fiind astfel scutiți de complicata și cronofaga etapă preliminară a identificării unor instituții care să permită desfășurarea acestei activități, oferindu-le în același timp absolvenților masteratului de Teoria și Practica Traducerii posibilitatea de a-și demonstra practic competențele dobândite pe parcursul celor doi ani de studiu în acest domeniu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: