Festivalul Luminii, la Liteni

Organizația Națională „Cercetașii României” organizează astăzi, între orele 19 și 23, cea de-a IV-a ediție a Festivalului Luminii în Liteni, informează, într-un comunicat de presă, inițiatorii evenimentului.
 

Potrivit sursei citate, manifestarea se va desfășura pe terenul de iarbă Liteni, unde, timp de trei ore, tinerii din organizație îi invită pe participanți să se bucure de atmosfera specială creată de cele trei mii de gulguțe cu lumânări aprinse (gulguța fiind un suport de hârtie creat după tehnica origami) și să se încălzească cu un ceai cald. Ideea festivalului a apărut în 2004 și aparține unui grup de tineri din Cluj, oraș în care acesta se află deja la a IX-a ediție. Printre activitățile la care publicul din localitate este invitat să participe se numără un program artistic susținut de artiștii din Liteni (dans, interpretare, teatru), ateliere de prim ajutor, comunicare, arte plastice, toate aranjate într-o frumoasă poveste, jocuri cercetășești și o șezătoare nocturnă. În comunicat se arată că obiectivele festivalului sunt generoase, vizând promovarea valorilor spirituale neglijate în societatea contemporană precum pozitivismul, încrederea și altruismul, urmărind în același timp să fie o oportunitate pentru promovarea tinerilor artiști locali. Evenimentul va avea loc cu sprijinul Primăriei Liteni, al părinților copiilor, Liceului Tehnologic „I.V. Liteanu” Liteni și al Centrului Local Millennium Liteni, ca parte a Organizației Naționale Cercetașii României.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: