Handbal masculin, juniori III

Echipa LPS Suceava, pe locul al V-lea la turneul final al Campionatului Național

Formația de handbal masculin a Liceului cu Program Sportiv din Suceava s-a clasat pe locul al V-lea al Campionatului Național al juniorilor III care a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute, la Bacău. Echipa suceveană a făcut parte din seria I alături de grupările HC Minaur Baia Mare, HC Argeș Pitești și HC Vaslui.
 

Așa cum se spune de obicei și cum de această dată a fost și adevărat, cel mai important meci pentru tinerii sportivi suceveni a fost primul. În această întâlnire, LPS Suceava a jucat împotriva echipei HC Argeș Pitești. La capătul unei dispute absolut dramatice, elevii profesorilor Petru Brândușe și Iulian Dugan au cedat cu 31-30. Chiar dacă apoi au depășit lejer în al doilea meci al turneului echipa HC Vaslui, în jocul decisiv tinerii handbaliști suceveni au înfruntat cea mai puternică grupare din seria I, HC Minaur Baia Mare. Sucevenii s-au luptat cu adversarii lor, dar au cedat cu 21-25. Spre lauda lor, jucătorii de la LPS Suceava și-au păstrat concentrarea și au câștigat partida pentru locurile V-VI, depășind formația CSȘ Galați cu 27-25. O performanță remarcabilă pentru echipa de handbal masculin juniori III a LPS Suceava, care în mod cert ar fi ajuns în semifinale dacă evolua în seria a II-a. De menționat faptul că printre golgheterii turneului s-a numărat și suceveanul Relu Chirilă, autor al 35 de goluri. ”Deși pare puțin, locul 5 pe țară reprezintă o adevărată performanță pentru LPS Suceava, în condițiile în care te bați pentru medalii cu cluburi cu condiții net superioare în ceea ce privește susținerea financiară, condițiile de pregătire, dar, mai ales, aria uriașă de selecție. Mândria noastră constă în faptul că această echipă se bazează pe multă muncă, pe o selecție locală, pe jucători formați la Suceava, spre deosebire de alții care își pot permite să transfere jucători gata formați la alte echipe, cluburi cu bugete foarte mari de la comunitatea locală sau din mediul privat. Felicit toi jucătorii pentru performanța realizată, iar celor de clasa a VIII-a mult succes la examenele care bat la ușă”, a declarat profesorul Petru Brândușe. LPS Suceava – CSS Galați 27-25 (17-14) LPS Suceava: Duman – Chirilă (9), B. Cozorici (5), Solcan (5), Alupoaei (4), Tofănel (2), Antoneac (1), Cojan (1), Plugariu, O. Cozorici. Antrenori: Petru Brândușe, Iulian Dugan. CSȘ Galați: Radu, Dogaru – Chiriac (6), Manolache (5), Băjenaru (4), Susanu (4), Ghindaru (3), Ilie (2), Prună (1), Popa. Antrenori: Florin Andronic, Maria Lupu.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI