La Școala Nr. 2 Rădăuți, ultima activitate dintr-un proiect multilateral

„Teatrul și folclorul unesc culturile europene”

Elevii Școlii Gimnaziale Nr. 2 din Rădăuți vor participa, lunea viitoare, la ultima activitate din cadrul proiectului multilateral Comenius „Teatrul și folclorul unesc culturile europene”, ne-a informat prof. Luminița Cozariuc, coordonatoarea proiectului.
 

Aflăm că toți participanții la mobilități vor împărtăși din experiența acumulată, apoi activitatea se va desfășura pe ateliere (teatru, muzică, dans, jocuri sportive, lectură, motive tradiționale românești). Elevii vor primi diplome și insigne pentru activitatea desfășurată pe parcursul celor doi ani, ne-a informat prof. Cozariuc. Proiectul s-a desfășurat, la școala rădăuțeană, în perioada 2011-2013, fiind finanțat de Comisia Europeană. Ni se precizează că au avut loc 33 de mobilități în țările partenere (Turcia, Portugalia, Italia, Estonia), prin care 17 elevi au petrecut câte o săptămână într-o școală europeană, participând la lecții. „Ei au descoperit că și în alte țări se studiază Teorema lui Pitagora, au rezolvat probleme de matematică împreună cu colegii străini, au învățat jocuri și cântece noi, au aflat legende și au râs de glumele lui Păcală, ale lui Ze Povinho, Nastratin Hogea, Kilpienilor din Kilpala și Arlechino”. Potrivit prof. Luminița Cozariuc, sunt personajele literare care i-au făcut pe elevii din cele cinci țări să citească mai mult, să comunice în limba engleză, să comunice prin internet, să joace teatru, să cânte și să danseze pe ritmuri populare. „Un eveniment foarte important pentru elevii români au fost prezentările realizate în fața colegilor europeni, îmbrăcați în costume populare românești. Ei au făcut cunoscute frumusețile României, i-au invitat să asculte limba română în poezie eminesciană și în cântece tradiționale românești” ne a mai precizat Luminița Cozariuc.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: