Prin proiectul „Descoperă Suceava prin QR code”

Adolescenți și tineri vor învăța în biblioteci cum să-și promoveze județul în mediul online

La Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera” va fi lansat, miercuri, de la ora 12, proiectul „Descoperă Suceava prin QR code”, care își propune „promovarea obiectivelor culturale și turistice în mediul online”, ne-a informat directorul Bibliotecii Bucovinei, Gabriel Cărăbuș.
 

„Proiectul își propune crearea și instruirea unor grupuri de lucru în cadrul bibliotecilor partenere, constituite din câte 10 adolescenți și tineri cu vârste cuprinse între 13 și 25 de ani, pentru a promova în mediul online informațiile despre obiectivele turistice și culturale locale. Prin participarea la activitățile din cadrul proiectului, adolescenții și tinerii vor dezvolta noi competențe în dezvoltarea personală, educațională și profesională. Ei vor beneficia, gratuit, de formare specifică din partea partenerilor – Direcția Județeană pentru Cultură și Patrimoniu Național Suceava și Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Suceava, instituții specializate în domeniu. Efortul comun al bibliotecilor și al instituțiilor partenere vine ca răspuns la nevoia comunității de a face mai cunoscut potențialul turistic și cultural al județului Suceava” a precizat directorul Cărăbuș. Platforma Istorielocala.ro va pune la dispoziție materiale despre obiectivele turistice și culturale Proiectul se va desfășura pe platforma www.istorielocala.ro, unde se vor încărca materiale referitoare la istoria locală a obiectivelor cultural-turistice, de către fiecare grup de lucru din bibliotecile publice partenere. La obiectivele turistice și culturale vor fi amplasate coduri QR ce vor fi identificate, în comunitatea respectivă, de către fiecare grup de lucru. Ele vor fi un instrument prin intermediul căruia turiștii își vor îmbogăți experiența interacțiunii cu noi informații, făcând trecerea de la mediul offline la cel online, a explicat directorul Bibliotecii. „Alături de canalele obișnuite de comunicare, codurile QR pot deveni un mijloc foarte eficient și creativ de promovare și informare, o abordare inovatoare pentru a ajuta turiștii să se bucure de vizita lor fără a avea nevoie de semne sau pliante” a mai declarat el. Proiectul are ca perioadă de desfășurare 21 mai – 21 noiembrie 2013, și va fi implementat de Biblioteca Bucovinei, împreună cu bibliotecile publice din Fălticeni, Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei, Gura Humorului. Parteneri în proiect sunt Direcția pentru Cultură Suceava și Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Suceava. Proiectul este finanțat de International Research & Exchanges Board (IREX), Biblioteca Bucovinei fiind câștigătoare a Concursului ,,Idei de 15.000 + lei” din cadrul programului Biblionet, cu valoarea de 16.900 lei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: