Scandal la Măriței, lăsat cu amenzi și dosare penale

La data de 2 iunie a.c., în jurul orei 8.13, prin ,,S.N.U.A.U. 112”, Cătălin N., de 26 de ani, din municipiul București, a sesizat că a fost agresat fizic de doua persoane, în fața barului ce aparține lui Sorin M., din comuna Dărmănești, satul Măriței.
 

În baza sesizării, la fața locului s-a deplasat patrula din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Dărmănești, care a constatat că reclamantul se afla în fața barului ce aparține lui M. Sorin și prezenta urme de agresiune în zona feței, iar la aproximativ 20 m distanță de el se afla un grup de aproximativ 6-7 persoane, toate sub influența băuturilor alcoolice. Din discuțiile purtate cu victima, aceasta a indicat două persoane din acel grup care l-au agresat fizic. Echipa operativă a solicitat persoanelor din grup să se legitimeze, însă acestea au refuzat. În continuare, s-a solicitat lui Constantin A., de 29 de ani, din comuna Dărmănești, și Bogdan R., de 28 de ani, din comuna Șerbăuți, persoanele indicate de partea vătămată, să însoțească patrula la Postul de Poliție Dărmănești, în vederea lămuririi situației de fapt, însă aceștia au refuzat. Mai mult decât atât, Bogdan și un tânăr din grup, identificat ulterior ca fiind Gabriel P., de 22 de ani, din comuna Dărmănești, s-au opus fizic conducerii la sediul postului. Întrucât grupul de tineri a devenit recalcitrant, încercând să împiedice conducerea spre autospeciala poliției a lui Constantin, s-a procedat la folosirea spray-ului iritant lacrimogen din dotare, pentru dispersarea lor. Constantin a fost introdus în autospeciala poliție și condus la sediul Postului de Poliție Dărmănești. Persoana vătămată a declarat poliției că nu dorește să formuleze plângere penală împotriva lui Constantin și Bogdan. „În cauză s-a procedat la sancționarea contravențională a lui Constantin A., Bogdan R. și Gabriel P., conform prevederilor Legii 61/1991, pentru refuz de legitimare și provocare de scandal. De asemenea, pe numele celor două persoane care s-au opus măsurii de conducere a lui Constantin A. la sediul poliției, respectiv Gabriel P. și Bogdan R., s-a întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de împiedicare sub orice formă a organelor de urmărire penală sau de menținere a ordinii publice de a-și îndeplini obligațiile de serviciu privind legitimarea sau conducerea unei persoane la sediul poliției, informează IPJ Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: