Alt „avocat” care telefonează și cere mii de lei

Poliția municipiului Fălticeni a fost sesizată, miercuri, de B. Constantin, de 58 ani din localitate, cu privire la faptul că a fost înșelat de o persoană necunoscută cu suma de 6.400 lei.
 

Cu ocazia verificărilor, transmite IPJ Suceava, s-a stabilit că, la ora 13, B. Constantin a fost contactat pe telefonul fix și telefonul mobil, de pe un număr de telefon mobil, de o persoană necunoscută de sex bărbătesc, care s-a recomandat „P. Andrei, avocat în cadrul Biroului Individual de Avocatură din București, str. Crinului, sect. 2”, ocazie cu care a precizat că fiul său, B. Adrian, a avut un accident rutier soldat cu victime și se află internat în Spitalul Floreasca, iar pentru a se împăca cu victima trebuie să dea suma de 8.000 lei. I s-a mai spus să nu-și sune fiul, întrucât i-a fost reținut telefonul mobil la poliție. Și… să meargă la o unitate bancară cu agenție în Fălticeni, ca să-i expedieze suma precizată lui N. Mihăiță în București, cică angajat la firma sa de avocatură. B. Constantin s-a executat! Aflăm că s-a deplasat la agenția bancară, a scos din contul personal 6.400 lei și i-a transferat în contul indicat. La scurt timp, necunoscutul l-a contactat iar, cerându-i numărul de referință al transferului de bani, precizând că în data de 11.04.2013, după ora 9, să transfere diferența… Abia după asta tatăl s-a gândit să-și sune totuși fiul. Care se afla la muncă, la un gater din comuna Slatina. Astfel s-a prins că a fost înșelat și a depus plângere la poliție. Aflăm că cercetările sunt continuate de Biroul Investigații Criminale din cadrul poliției fălticenene, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune. Și, din nou, poliția recomandă cetățenilor să dea dovadă de responsabilitate și să nu dea curs unor astfel de cereri. „O atenție deosebită trebuie să o acordați și celor care se prezintă ca fiind prieteni cu o anumită rudă aflată în străinătate și doresc să vă predea un colet sau alte bunuri sau să presteze o anumită activitate în schimbul unei sume de bani. Nu dați curs tuturor anunțurilor publicitare în care se prezintă oferte foarte avantajoase de servicii sau se oferă spre cumpărare bunuri al căror preț este mult sub prețul pieței. Nu dați curs mesajelor (SMS) primite pe telefonul mobil prin care se solicită efectuarea unor plăți sau a reîncărcării cu cartele valorice în schimbul accesării unor potențiale câștiguri în bani sau bunuri” transmite IPJ Suceava.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI