Vești proaste

Sună telefonul! Și-o voce fermă, totodată grăbită, de pe un număr necunoscut de mobil, al unuia care se recomandă a fi avocatul Cutare, îți dă o veste să te dărâme, nu alta. Fiul/fiica a produs un accident rutier, este spitalizată, nu-i în stare să vorbească, dar dumneata (mama, tata) trebuie să trimiți de urgență câteva mii de euro într-un cont, pentru ca el, avocatul, să se înțeleagă cu alte victime, să miște, să ungă, să tragă sfori etc. așa încât să-ți scoată copilul din problemă… Sau fiul/fiica au intrat într-o teribilă încurcătură cu legea, iar el, avocatul… mii de euro!
 

L.D. CLEMENT

Am transmis în ultima perioadă mai multe știri pe acest subiect, iar adesea am căutat să le poziționăm astfel încât să nu fie ratate de cititori. Să fie de învățătură pentru oricine. Mai ales că riscul de a mușca din momeala unor astfel de inși este mare. Te iau pe nepregătite, vorbesc în numele unei profesii respectate în societate, atacă firele sensibile care te leagă de cei mai dragi și, nu în cele din urmă, propun la urgență soluții (la limita legii sau dincolo de aceasta) despre care adesea se vorbește că ar fi foarte eficace în lumea noastră. Iar pentru fiu/fiică, nu-i așa?, mai că ești în stare să faci orice… Ne-am bucurat deunăzi când, sunați de un cititor, am aflat că a primit un astfel de telefon și, deși copleșit în primele clipe de veștile furnizate de „avocatul Mihailescu” (fiu, accident, 2500 euro urgent) s-a prins că este vorba de încercarea unui necunoscut de a-l curăța de niște bani. Dar insistăm pe subiect întrucât înțelegem că, deși știu că… și poliția a intrat pe fir, astfel de indivizi, cu un astfel de modus operandi, acționează în continuare. Așa că… atenție mare!

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: