În următorii 5 ani

Suceava intenționează să investească 25 milioane de euro în reabilitarea rețelelor și punctelor termice

> „Trebuie să mai facem eforturi astfel încât pierderile să scadă măcar cu încă 15% și să se încadreze în cele standard” a declarat primarul Ion Lungu > Până acum, în Suceava au fost modernizate 19 puncte termice, din totalul de 50
 

Primăria municipiului Suceava va continua să investească în reabilitarea rețelelor de transport, cele de distribuire a agentului termic, cât și a punctelor termice, a anunțat primarul Ion Lungu. Șeful municipalității arată că Adrem Invest București va exploata noua centrală de cogenerare, producând energia termică, iar Termica se va ocupa cu transportul și distribuirea până la punctele termice și, de la acestea, în locuințe. „Am hotărât să prindem o sumă semnificativă în bugetul municipalității, în ideea că vor mai veni bani de la bugetul de stat, să continuăm cu reabilitarea rețelelor secundare și a punctelor termice, dintre cele care au mai rămas nemodernizate. În condițiile în care cei de la Adrem Invest vor face noua centrală, noi vom avea de rezolvat problema transportului și distribuției agentului termic” subliniază edilul-șef. Lungu a ținut să amintească faptul că, în 2004, atunci când a câștigat cursa pentru primul mandat de primar, pierderile de pe rețelele de termoficare erau de 50%, iar în prezent, grație investițiilor făcute, ele au coborât la 35%. Șeful administrației locale spune că, în următorii 5 ani, de la bugetul local, cât și cu fonduri atrase, în sistem ar urma să fie „pompate” circa 25 de milioane de euro. „Trebuie să mai facem eforturi, astfel încât pierderile să scadă măcar cu încă 15% și să se încadreze în cele standard. De aceea, Primăria va investi în continuare pe rețele de transport și distribuție, iar, dintr-o estimare a noastră, vor trebui cheltuite încă vreo 25 milioane de euro, pe lângă cele 25 milioane investite până acum”, explică primarul. Finanțarea de la bugetul de stat ar urma să fie obținută în cadrul programului „Termoficare 2006-2015”, Guvernul alocând 70% din fondurile necesare, iar municipalitatea participând cu diferența de 30%. Până acum, în Suceava au fost modernizate 19 puncte termice, din totalul celor 50 existente. Potrivit lui Lungu, cu circa 30 milioane de lei, municipiul Suceava este pe o poziție fruntașă în țară la sumele luate în cadrul programului „Termoficare 2006-2015”. „Din păcate, în ultimii ani, acest program nu a mai funcționat. Noi am prins suma necesară în bugetul Primăriei și sperăm să vină și banii de la bugetul de stat. De multe ori, aceștia sunt dați în octombrie sau noiembrie, când nu mai pot fi folosiți, întrucât nu mai este timp pentru organizarea licitației sau există riscul să se facă lucrări în grabă și de proastă calitate” a conchis Ion Lungu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: