„Toți copiii au nevoie de un profesor”

Organizația „Salvați Copiii” invită școlile să se înscrie în Campania globală pentru educație, ediția 2013, până pe 22 martie, care se va desfășura sub sloganul „Toți copiii au nevoie de un profesor”, tema de interes a campaniei fiind cadrele didactice.
 

„Salvați Copiii” consideră că „fiecare copil din lume are dreptul la o educație de calitate”, drept de care niciun copil nu se poate bucura „fără cadre didactice calificate”. Organizația este de părere că s-au înregistrat progrese în aducerea copiilor la școală, dar „continuă să persiste o lipsa majoră de cadre didactice profesioniste, bine pregătite și corespunzător susținute”. În acest context, campania este organizată „pentru a atrage atenția factorilor de decizie asupra importanței rolului cadrelor didactice în asigurarea dreptului la o educație de calitate pentru toți copiii, în acest an”. Punctul central al campaniei îl constituie „Săptămâna globală de acțiune” (22-28 aprilie), în care cadrele didactice implicate trebuie să invite autoritățile alături de elevi, la toate activitățile organizate, mai ales la lecția „Toți copiii au nevoie de un profesor”. Aflăm că lecția se va desfășura după un plan unic la nivel internațional, care va fi pus la dispoziția participanților, împreună cu celelalte resurse utile pentru organizarea și desfășurarea activităților din săptămâna respectivă. Acțiunile constau în întâlniri și dezbateri cu elevii sau părinții, eseuri, scrisori și mesaje către factorii de decizie, concurs foto etc. „Ca în fiecare an, încurajăm participanții să opteze pentru activitățile pe care le consideră de interes, aceștia având și libertatea de a elabora și implementa alte activități relevante, pe lângă cele sugerate de noi” precizează „Salvați Copiii”. Campania globală pentru educație este un eveniment desfășurat anual, la nivel mondial, de o coaliție de organizații neguvernamentale, sindicate și grupuri de cetățeni. Începând cu anul 2001, în România este coordonat de Organizația „Salvați Copiii”. Toate informațiile, resursele și materialele necesare pentru derularea activităților propuse în ediția din acest an a campaniei vor putea fi accesate pe pagina web a organizației, www.salvaticopiii.ro.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: