Distracția

Deja ați aflat că una dintre săptămânile viitoare, ca urmare a unei inițiative ce capătă deja durabilitate, va fi și „a familiei”, și „fără tv”. A-i îmbia pe copii în muzeele sucevene, alături de părinți și educatori, e ceva benefic, pe orice vreme, în orice context. Cât despre (alte) acțiuni educative având ca miză punerea părinților în fața realității că televizorul (și internetul) reprezintă „un pericol”, că ei ar trebui să procedeze la „reducerea sau chiar limitarea accesului copiilor la programele tv și a site-urilor având conținut neadecvat pentru ei”, deși de asemenea de salutat, mi-e teamă că fi-vor prea puțin și cu eficiență redusă; și pentru acum, și pentru mâine.
 

L.D. CLEMENT

Îmi justific reținerea reamintind că mai toate cercetările sociologice realizate în ultimii ani, chiar și cele care nu vizau direct acest subiect, dezvăluiau că principalele „surse de informare” ale românilor sunt, în ordine, televiziunea și (la ceva distanță…) internetul. Fiind vorba, se înțelege, despre adulți, nu despre copii; și mai înțelegându-se, deși fără precizări clare în acest sens (dar informațiile sunt furnizate din altă zonă, a celor mai urmărite posturi tv sau a orelor la care românii stau ciopor în fața micilor ecrane), că nu neapărat „informarea” constituie interesul lor, ci divertismentul, ci petrecerea/scurgerea timpului în mod ieftin și poate chiar plăcut, în virtutea unui obicei din ce în ce mai solid. Cât de solid? Potrivit unei cercetări (Gfk Omnibus) de acum 3 ani, privind timpul liber, televizorul constituie principala distracție pentru 90% dintre români.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: