Pentru anul academic următor, la Universitatea Suceava

Admitere fără schimbări semnificative, taxe mărite și doctoranzi cu statut de asistenți

Admiterea 2013 se va desfășura, la Universitatea Suceava, după metodologia din anul trecut, nefiind operate schimbări semnificative, eventuale modificări urmând a fi efectuate dacă metodologia cadru pe care o va publica Ministerul Educației va cuprinde noutăți.
 

Universitatea și-a stabilit propriul regulament de organizare și desfășurare a examenului de admitere pentru anul academic 2013-2014, care a fost aprobat, în februarie, de Senatul USV, acesta urmând a fi publicat. Fiecare facultate în parte și-a stabilit modalitatea de admitere, în mare parte aceeași ca în anul precedent, la majoritatea admiterea la studiile de licență fiind pe baza mediei și notelor de la bacalaureat. Anumite probe sunt prevăzute, ca și anul trecut, doar la Facultatea de Științe ale Educației și Facultatea de Educație Fizică și Sport, la care se va susține o probă de abilități, respectiv una sportivă. La masterat, însă, aflăm că se va realiza o selecție mai severă, candidații având de susținut, ca și anul trecut, o probă orală, care constă în prezentarea unui proiect în fața unei comisii. Reamintim că situația estimativă a numărului de locuri pentru admiterea din 2013, la Universitatea Suceava, cuprinde aproape 3000 de locuri la studii de licență, dintre care 1.444 sunt subvenționate de la bugetul de stat, iar 1.615 locuri, dintre care 649 subvenționate de stat, la masterat. Pentru anul academic următor, la propunerea Consiliului de Administrație al Universității „Ștefan cel Mare”, Senatul a aprobat o creștere cu 14% a taxelor programelor de studii de licență, masterat și doctorat corespunzătoare ofertei educaționale 2013. Tot în februarie, CA al USV a aprobat aplicarea prevederilor unei ordonanțe de urgență din decembrie trecut, potrivit căreia, în anul academic 2013-2014, studenții doctoranzi cu bursă la forma de învățământ cu frecvență urmează să aibă statut de asistenți. Aceștia vor fi cuprinși în statul de funcții cu o normă de 6 ore săptămânal.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: